روسیه، ایران و چین در مسیر حذف دلار
اقتصاددان ارشد سابق بانک جهانی می خواهد که دلار آمریکا با یک ارز تک نرخی سوپر قدرتمند جهانی جایگزین شود. از نظر او چنین مساله ای ثبات بیشتری در سیستم مالی جهانی ایجاد می کند. او در گفتگو با بروگل یک اتاق فکر سیاسی در بروکسل گفت: «سلطه دلار آمریکا علت ریشه ای بحران های مالی و اقتصادی جهانی است.
دیپلماسی ایرانی: اقتصاددان ارشد سابق بانک جهانی می خواهد که دلار آمریکا با یک ارز تک نرخی سوپر قدرتمند جهانی جایگزین شود. از نظر او چنین مساله ای ثبات بیشتری در سیستم مالی جهانی ایجاد می کند. او در گفتگو با بروگل یک اتاق فکر سیاسی در بروکسل گفت: «سلطه دلار آمریکا علت ریشه ای بحران های مالی و اقتصادی جهانی است.
راه حل این است که ارز ملی با ارزی جهانی جایگزین شود.» ادامه وضعیت فعلی نوشتن روی دیوار آمریکا و ادامه هژمونی دلار است. همان طور که رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین در اجلاس بریکس دو ماه پیش گفت: «روسیه نگرانی کشورهای بریکس درباره بی عدالتی جهانی مالی و معماری اقتصادی را بیان می کند که توجهی به اقتصادهای روبه رشد ندارد. ما آماده ایم با یکدیگر کار کنیم و با شرکایمان اصلاحاتی در سازوکار مالی جهان ایجاد کنیم تا بر هژمونی و سلطه گرایی موجود غلبه کرده و محدودیتی که توسط چند ارز ایجاد شده را از بین ببریم.»
همان طور که پپه اسکوبار به تازگی اشاره کرده است برای غلبه بر تسلط بیش از حد تعداد محدودی ارز، راه حل سیاسی همان چیزی است که بریکس آغاز کرده است. آنها در تلاش برای دور زدن دلار و در عین حال در حال مبارزه با دلارهای نفتی هستند. پکن آماده است تا بازی را آغاز کند. مطابق گزارش آرتی، چین به زودی آغاز معاملات نفت خام با یوان را آغاز می کند. تهران و پکن به دنبال راهی هستند تا استفاده از دلار آمریکا را کنار بگذارند و ارز دیگری را جایگزین کنند. روزنامه اقتصادی انگلیسی زبان تهران با نام فایننشال تریبون هم روی این مساله تاکید کرده است.
مساله جایگزین کردن دلار در دیدار میان مقامات سیاسی و رهبران چینی و ایرانی نیز مطرح شد. ولی الله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران می گوید: «توافق دوجانبه پولی ریال ـ یوان می تواند نقش قابل توجهی در افزایش حجم تجارت بین دو کشور ایفا کند. یک سری مذاکرات میان روسای بانک های ایرانی و چینی در این زمینه انجام شده است.» تهران هدف حذف دلار در تجارت هایش را دنبال می کند و تلاش دارد تا توافقات دوجانبه ارزی را با برخی از کشورها به راه بیندازد.
چن، از مقامات بانکی چین گفت که ایران و چین باید معاملات و روابط بانکی خود را گسترش دهند و همچنین روی مساله ناعادلانه بودن سیستم مالی موجود تاکید می کند. او معتقد است که این سیستم به سود کشورهایی محدود است و چنانچه این سیستم ناعادلانه کنار گذاشته شود کشورهای بیشتری بهره مند خواهند شد. او به روزنامه ایران گفت: «ما می توانیم از تجربیات کشورهای اروپایی در ایجاد یورو به عنوان ارز مشترک بهره ببریم. یورو ارزی است که توسط یک کشور اداره نمی شود. اما تا آن زمان لازم است که ظرفیت های موجود را گسترش دهیم و روابط بانکی خود را بهبود ببخشیم.»
همانطور که فدریکو پیراچینی گفته است تا چند دهه قبل هر گونه ایده ای درباره دورماندن از دلار نفتی به عنوان تهدید مستقیم هژمونی جهانی ایالات متحده دیده می شد که می توانست با پاسخ نظامی مواجه شود. در سال ۲۰۱۷ و با کاهش اعتبار ایالات متحده و جنگ هایی که این کشور علیه کشورهای کوچک تر به راه انداخته در کنار افزایش قدرت نظامی و اقتصادی کشورهایی مانند روسیه، چین و ایران و رکود اقتصادی سیستم مبنتی بر دلار، صحبت از کنار گذاشتن دلار تبدیل به امری عادی شده است.
در سال های اخیر برای بسیاری از کشورها روشن شده که مقابله با آمریکا تنها راه جل موجود برای در امان ماندن از سقوط امپراطوری آمریکا است. به این ترتیب باید سیاست هایی را در نظر گرفت که به تدریج دلار آمریکا کنار گذاشته شود. این مساله همچنین به محدود کردن ظرفیت های نظامی ایالات متحده منجر شده و به ایجاد ابزارهای جایگزین در عرصه اقتصادی و مالی منجر خواهد شد که در نهایت تسلط واشنگتن را از بین خواهد برد. این اساس استراتژی روسی ـ چینی ـ ایرانی است تا ایالات متحده را در اوراسیا تبدیل به موجودیتی بی ربط کند.
حذف دلار برای پکن، مسکو و تهران تبدیل به اولویتی استراتژیک شده است. حذف دلار به معنای محدود کردن امپریالیست ایالات متحده و کاهش عوامل بی ثبات کننده جهانی خواهد بود. بدون قدرت نظامی ایالات متحده و قدرت تحمیلی دلار آمریکا، چین، روسیه و ایران قدمی مهم برای تغییرات در نظم جهانی برخواهند داشت. ایالات متحده با سیاست هایی همچون حذف ایران از سیستم سوئیف و ایجاد تحریم علیه کشورهایی همچون روسیه، ایران و ونزوئلا در واقع به پای خودش شلیک کرده است. این مسائیل همچنین باعث می شود که همکاری روسیه و چین بیشتر شده و تلاش آنها برای استخراج، خرید و ذخیره سازی طلا بیشتر شود تا سیستمی در برابر سیستم دلار ایالات متحده به پا کنند. در حالی که این شایعات شنیده می شود که بانک فدرال ایالات متحده دیگر طلای بیشتری ذخیره نمی کند.
دیگر این یک راز نیست که مسکو و پکن از طلا به عنوان پشتوانه ای در برابر دلار استفاده می کنند و به این وسیله به دنبال سقوط دلار هستند. به همه این ها باید کشورهای سرکش دیگری را اضافه کرد که به دنبال ایجاد یک محیط غیردلاری برای جایگزینی سیستم های مالی موجود هستند. برای کشورهایی مانند چین، ایران و روسیه از بین بردن سیستم دلار به اولویت اول تبدیل شده است.
تبلیغات متنی
-
تسنیم: احتمال شروع مذاکره ایران و آمریکا تائید شد
-
وقتی فضای مجازی نداریم، شورایعالیفضایمجازی میخواهیم چکار؟
-
ایران تمام سفرای عضو اتحادیه اروپا را احضار کرد
-
بابک زنجانی کارزار مبارزه با فساد راه انداخت!
-
لحظه فرو رفتن پمپبنزین در یک شکاف ۱۵ متری
-
بورس کانال ۴ میلیونی را فتح کرد
-
محدودیتهای ترافیکی آخر هفته اعلام شد
-
پاسخ جالب و کوتاه وزارت خارجه به نگرانیها درباره جنگ
-
خانم الناز ملک، میدانستی فحش میخوری، خب نمیرفتی!
-
یک نماینده: زنان باید موتورسواری را فقط با مربی زن یاد بگیرند
-
واکنش علی ضیا به توهین زننده مجری صداوسیما
-
واکنش وزارت خارجه به احتمال گفتگوی پزشکیان و ترامپ
-
جرایم مالیاتی بخشیده میشود، اما فقط با یک شرط
-
هزینه زندگی در ایران، عربستان و امارات یکسان شد!
-
صداوسیما، اهداف ایران در جنگ احتمالی را لو داد
-
تسنیم: احتمال شروع مذاکره ایران و آمریکا تائید شد
-
ایران تمام سفرای عضو اتحادیه اروپا را احضار کرد
-
بابک زنجانی کارزار مبارزه با فساد راه انداخت!
-
محدودیتهای ترافیکی آخر هفته اعلام شد
-
خانم الناز ملک، میدانستی فحش میخوری، خب نمیرفتی!
-
هزینه زندگی در ایران، عربستان و امارات یکسان شد!
-
صداوسیما، اهداف ایران در جنگ احتمالی را لو داد
-
خبر واریز کالابرگ ماه رمضان تکذیب شد
-
اعزام پهپادهای سپاه برای تعقیب آبراهام لینکلن
-
لودگی دو مجری شبکه سه روی آنتن زنده خبرساز شد
-
مجری مسئلهساز شبکه افق عذرخواهی کرد
-
تمرین اسرائیل با شبیهسازی سقوط موشکهای ایرانی
-
طلا باز هم به شدت سقوط کرد
-
رئیس قوه قضاییه: زمان پهلوی مردم تحقیر شدند
-
اعلام جرم دادستانی علیه مدیر ارشد صداوسیما
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
یک افغانستانی صاحب جایزه بدترین خانه سال جهان شد!
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
دو انفجار خبرساز در اهواز و بندرعباس
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
خبر فوری علی لاریجانی در رابطه با آمریکا
-
رابعه اسکویی از مردم عذرخواهی کرد
-
بازیگران در جشنواره فجر مشکیپوش شدند
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
ادامه اعزام نیرو و تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه
-
تاریخ جدید رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه مشخص شد
-
حضور بازیگر پرحاشیه در جشنواره فجر به چشم آمد
-
اندونگ نه؛ بمب پرسپولیس یک استقلالی دیگر است
-
خبر مهم؛ آمریکا در حال تخلیه پایگاه العدید قطر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
عجب جوک خنده داری کلی خندیدیم
آفرین به روسیه
روسیه خوب بود اورپا تحریم نمی کرد
آفرین اگه دلار حذف بشه آمریکا زمین گیرمیشه باید فقط با سیاست نابود بشه
لطفا یکی به زبون ساده بگه حذف دلار چه سودی به حال مردم واقتصاد فلج ما داره.تازه مگه در آمدای ارزی شما از روسیه وچینه؟
به نظر میاد فقط عوامفریبی میکنید