معمای سفر امیر قطر به روسیه
المنعم در روزنامه البدیل مصر نوشت: به نظر می رسد سفر شاهزاده قطری، تمیم بن حمد آل ثانی به روسیه بی ارتباط با سفر ولی عهد سعودی به ایالات متحده نبوده است، بویژه آنکه این دو سفر همزمان انجام شدند؛ در حالی که به تازگی درگیری بین ریاض و دوحه شدید شده و این امر بر دایره ائتلافهای آنها سایه انداخته است.
انتخاب: المنعم در روزنامه البدیل مصر نوشت: به نظر می رسد سفر شاهزاده قطری، تمیم بن حمد آل ثانی به روسیه بی ارتباط با سفر ولی عهد سعودی به ایالات متحده نبوده است، بویژه آنکه این دو سفر همزمان انجام شدند؛ در حالی که به تازگی درگیری بین ریاض و دوحه شدید شده و این امر بر دایره ائتلافهای آنها سایه انداخته است.
این روزنامه در ادامه آورده است: این بحران بین دو کشور خلیج فارس رو به افزایش است، بدون آنکه دلایل آن کاملا مشخص باشد؛ با نظر به پیوندهای مشترک بین عربستان و قطر در دوره پیش از ظهور بحران، می دانیم که هر دو از آمریکا تبعیت می کنند و انسجام سیاسی زیادی با این دولت دارند، در همین راستا، هر دو به نابودی سوریه و یمن کمک کردند و تلاش می کنند در مسیر عادی سازی روابط با اسرائیل قدم بردارند.
هر دو کشور معاملات میلیاردی سلاح را با ایالات متحده امضا کردند، با این وجود واشنگتن از هیچ یک به نحو واضحی حمایت نکرد. صف ارایی سیاسی رئیس جمهور آمریکا به نفع ریاض، با صف آرایی وزارت خارجه و دفاع آمریکا به نفع دوحه، خنثی می شد، اما در همین زمان، به نظر می رسد که ترازوی آمریکایی به سمت کفه سعودی تمایل بیشتری دارد و در این جهت خم می شود؛ تنها سفر بن سلمان به امریکا نیست که این مساله را روشن می کند، بلکه تغییرات مهم در کاخ سفید، از جمله انتصاب پمپئو نیز به نفع عربستان و امارات است در حالی که پیش از این تیلرسون نگاهی بی طرفانه به بحران خلیج فارس داشت.
دوحه برای داشتن یک پشتیبان نظامی به ترکیه نزدیک شد، تا از نزدیکی سعودی به مصر عقب نماند و همزمان با تلاشهای بن سلمان برای تحکیم روابط با امریکا، تمیم به روسیه رفته و در مورد همکاریهای نظامی و اقتصادی با پوتین مذاکره کرد. در واقع محاصره دوحه از سوی عربستان و امارات، مصر و بحرین، دلیل اصلی تلاش قطر برای نزدیکی به روسیه است.
طبق بیانیه های رسمی قطر، شرکتهای روسی که در زمینه انرژی، صنعت و گردشگری فعالیت می کنند، به سرمایه گذاری در اقتصاد قطر دعوت شده اند. این تحرکات اقتصادی قطر در روسیه، به موازات فعالیتهای اقتصادی بن سلمان در ایالات متحده صورت می گیرد. علاوه بر اینکه بن سلمان در پی آن است برای قطر در ارتباط ان با روسیه نیز مزاحمت ایجاد کند و در همین جهت تلاش می کند توافقی طولانی مدت برای همکاری با روسیه امضا کند.
برای بهبود فضای سیاسی بین مسکو و دوحه، پس از این مزاحمت بن سلمان، لازم است قطر به دنبال ساختار جدیدی برای تبدیل بازار گاز از چارچوب رقابتی به چارچوبی شراکتی با روسیه گام بردارد تا دوحه و مسکو دو قدرت تعیین کننده قواعد بازی در بازار جهانی گاز باشند. در این بین، همکاری نظامی بین روسیه و قطر به دلیل مواضع واشنگتن دشوار است؛ چرا که آمریکا می کوشد صادرات امکانات دفاعی روسیه را کنترل کند.
تبلیغات متنی
-
ماجرای ژینا و شادمهر سر از سینمای ایران درآورد!
-
نیم میلیون دلار ناقابل، هزینه پرواز تیم ملی به آمریکا!
-
درد دلِ آقا مهران درباره صاحبخانهاش داغ خیلیها را تازه کرد
-
بُردی که یخ روابط دو کشور را آب نکرد!
-
خواهر زنِ نوید محمدزاده بازیگر شد
-
حمله مسلحانه به خادمان امنیت در سراوان
-
هشدار مقام ایران به کشورهای منطقه: بعدا گلایه نکنند
-
ترامپ خبر العربیه را توامان هم تایید و هم تکذیب کرد
-
فلج شدن زن تهرانی در مواجهه با خیانت شوهر
-
لفاظی ترامپ: مردم ایران خشمگین هستند و شرایط آنها بد است
-
«وان پیس» و چالش تبدیل یک انیمه عظیم به لایو اکشن
-
زمان دور جدید مذاکره میان ایران و آمریکا مشخص شد
-
حکم پرونده شهرک اکباتان صادر شد
-
پرویز خرسند درگذشت
-
بقایی: مردم نسبت به قبل امیدوارتر شدهاند
-
حمله مسلحانه به خادمان امنیت در سراوان
-
ترامپ خبر العربیه را توامان هم تایید و هم تکذیب کرد
-
لفاظی ترامپ: مردم ایران خشمگین هستند و شرایط آنها بد است
-
زمان دور جدید مذاکره میان ایران و آمریکا مشخص شد
-
حکم پرونده شهرک اکباتان صادر شد
-
وزیر خارجه عربستان از ترامپ درباره ایران تشکر کرد
-
باران و وزش باد در تهران تا این تاریخ ادامه دارد
-
ترامپ: ما تقریبا ایران را تصرف کردیم
-
قالیباف برشی از کتاب ونس را توییت کرد
-
افشاگری رویترز از مفاد توافق آمریکا و عربستان
-
روایت خبرگزاری فارس از دستگیری رشید مظاهری
-
انعطاف محدود آمریکا در مذاکرات با ایران
-
عربستان برای عراق پیام تهدیدآمیز فرستاد
-
گوشت دو میلیونی، مردم را به آغوش سویا هل داد
-
تماس دراماتیک ترامپ و نتانیاهو درباره ایران
-
گزارش تصویری پرحرفوحدیث ایرنا ادیت شد
-
سنای آمریکا قطعنامه پایان جنگ ایران را تصویب کرد
-
چرخش معنادار چین علیه اقدام جنگی ایران
-
ترامپ تاریخ حمله به ایران را مشخص کرد
-
یک سریال ایرانی در حد غافلگیرکنندهای جذاب شده است
-
زمان و مدت حمله احتمالی آمریکا به ایران مشخص شد
-
تنها تصاویر منتشرشده از پگاه آهنگرانی در کن
-
سه فرضیه پررنگ درباره تعویق حمله آمریکا به ایران
-
حکم شلاق برای پژمان جمشیدی صادر شد؟!
-
پشتپرده آن شایعه عجیب و آمریکایی درباره احمدینژاد
-
ادعای نیویورکتایمز درباره طرح آمریکا برای رهبری ایران
-
واکنش خواهر پژمان به خبر حکم شلاق برای برادرش
-
زیرنویس فوری شبکه خبر بعد از تصمیم امشب ترامپ
-
لفظ باورنکردنی یک رسانه برای اشکان خطیبی
-
خودکشی یک جنگزده در هتل لاله بحثبرانگیز شد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر