۷۲۶۷۱۰
۴ نظر
۵۰۰۸
۴ نظر
۵۰۰۸
پ

دلیل کاهش باروری زنان ایرانی

یک جمعیت‌شناس با استناد بر امارها گفت که ۳۸ درصد دلیل کاهش باروری در ایران، افزایش سن ازدواج است. در سال ۴۲ میانگین سن ازدواج زنان کشور حدود ۱۸ سال بوده که در حال حاضر به ۲۳ سال رسیده است.

خبرگزاری ایسنا: یک جمعیت‌شناس با استناد بر امارها گفت که ۳۸ درصد دلیل کاهش باروری در ایران، افزایش سن ازدواج است. در سال ۴۲ میانگین سن ازدواج زنان کشور حدود ۱۸ سال بوده که در حال حاضر به ۲۳ سال رسیده است.

احمد دراهکی دکترای جمعیت شناسی و مدرس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه در موضوع جمعیت، سه مقوله مرتبط با یکدیگر وجود دارد که باید با هم آنها را مورد توجه قرار داد، گفت: تعداد، رشد و ساختار جمعیت سه مقولهای هستند که نباید در این مسئله از آن ها غفلت کرد. در سال ۱۳۰۰ ایران حدود ده میلیون نفر جمعیت داشت که در ۳۵ سال بعد به ۱۹ میلیون نفر رسیده است و در آخرین سرشماری، جمعیت کشور به ۸۰ میلیون نفر رسیده است یعنی در یک سده جمعیت ایران هشت برابر شده است که قابل توجه است.

وی درباره رشد جمعیت اظهار کرد: از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ رشد جمعیت ۳,۹ درصدی داشتیم. بر اساس این میزان رشد، هر ۱۸ سال جمعیت کشور دو برابر می‌شود؛ بنابراین سیاست‌های کاهشی جمعیت دنبال شد و در یک دهه از سال ۶۵ تا ۷۵ نرخ رشد جمعیت به ۱.۹ و اکنون به ۱.۲ رسیده است.

این دکترای جمعیت شناسی با اشاره به ساختار جمعیت ایران عنوان کرد: جمعیت ایران از نظر جمعیت شناسی در پنجره جمعیت و از نظر اقتصادی به عنوان هدیه جمعیتی قرار گرفته است و در مرحله بعدی در موقعیت سالمندی جمعیت قرار می گیریم.

دراهکی در ادامه با تصریح بر اینکه اعتقاد به بحران سالمندی ندارم، گفت: بخشی از باروری، تحت تاثیر ساختار سنی قرار می گیرد. بر اساس سرشماری سال ۹۵ باروری ایران به سطح جانشینی رسیده است و نسبت به سال ۹۰ که ۱,۸ بوده، افزایش داشته و به ۲.۴ رسیده است.

وی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، درباره دلایل کاهش باروری اظهار کرد: بر اساس آمار ۳۸ درصد دلیل کاهش باروری ایران، به خاطر افزایش سن ازدواج است. در سال ۴۲ میانگین سن ازدواج زنان در ایران حدود ۱۸ سال بود که الان به ۲۳ سال رسیده است. یکی از کارهایی که می توانیم در راستای افزایش باروری انجام دهیم، تسهیل در ازدواج است که هم با فرهنگ ایرانی و اسلامی سازگاری دارد و هم تاثیر زیادی در افزایش نرخ جمعیت دارد.

مدرس دانشگاه علامه طباطبایی به آمار افزایش سن سالمندی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: حدود چهار میلیون نفر از جمعیت ایران بالای ۶۵ سال در سرشماری ۱۳۹۵ قرار دارند. بر اساس برآوردهای انجام گرفته، اگر سطح باروری را بر اساس سرشماری سال ۹۰ ملاک قرار دهیم، جمعیت ایران در سال ۱۴۳۰ که پایان فاز پنجره جمعیتی است، به ۹۴ میلیون نفر می رسد و اگر سطح باروری را بر اساس سرشماری سال ۹۵ قرار دهیم، جمعیت ایران به ۹۸ میلیون نفر می‌رسد و این یعنی جمعیت کشور رو به رشد است و جمعیت سالمند بالای ۶۵ سال حدود ۲۰ میلیون نفر را در بر می‌گیرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حمید

      با همین فرمون بریم نسلمون منقرض میشه

    • مجرد دهه پنجاهی

      خوب مردم دانا شدن وقتی خودم در فشارم فرزندم چه خواهد کرد

    • بدون نام

      دلیل فقر تورم عدم امنیت
      مهاجران افغانی
      بیکاری و عدم ازدواج جوانان هست

    • بدون نام

      زیاددلتون میسوزمال ملت ایران بیکاری وفقربی ابی کم کنیدازدواج کنن مسخرشون دراوردین جرم وجنایت وفسادونامنی نارضایتی همه سرمنشاش بیکاری وفقروباعثش حدود۱۶،ملیون اتباع بیگانه افغانی که بودجه ومنابع کشورهزینشوو میش و۱۰ملیون شغلمون اشغال کردن همینهابرن بیش از۹۰درصدمشکلات کشورحل میش به قول نمایندگان بیش از۳ملیون فقط توکارساختمانن وچندبرابران توکارهای دیگه هستن خرج بودجه اینهارودولت ازکجامیارازجیب ملتمون واینهاخانوادههم دارن وچطوور به دروغ تلوزیون میگه۲ملیون افغانی کلاتوکشورهست چطورمیگن ۵۰۰هزاردانش اموز دارن درس میخونن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج