adexo3
۸۰۷۴۶۳
۴ نظر
۵۰۰۳
۴ نظر
۵۰۰۳
پ

بزرگترین تهدید امنیت غذایی در کشور

عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران با تاکید بر هشدار نسبت به اینکه ضایعات و اتلاف مواد غذایی و برخی الگوهای غذایی، کمبود منابع آبی کشور را تشدید می‌کند، گفت: این مسئله ضمن تهدید جدی امنیت غذایی، کشور را بیشتر خشک کرده و تبعات جبران‌ناپذیر اجتماعی و اقتصادی به همراه دارد.

ایسنا گزارش داد: عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران با تاکید بر هشدار نسبت به اینکه ضایعات و اتلاف مواد غذایی و برخی الگوهای غذایی، کمبود منابع آبی کشور را تشدید می‌کند، گفت: این مسئله ضمن تهدید جدی امنیت غذایی، کشور را بیشتر خشک کرده و تبعات جبران‌ناپذیر اجتماعی و اقتصادی به همراه دارد.

دکتر علی میلانی‌ بناب ضمن اشاره به اهمیت و ارزش مواد غذایی و تعبیرهایی که از گذشته درباره برکت نان و غذا در فرهنگ ما جاری بوده، اظهار کرد: این تعبیر از نان و غذا نیز مانند بسیاری از ارزش‌های غالب اجتماعی در طول سال‌ها متحول شده و ایران را به یکی از کشورهای با ضایعات و اتلاف بالای مواد غذایی تبدیل کرده است.

برابری میزان دورریز مواد غذایی ایرانیان با مواد غذایی وارداتی

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی سال‌ها میزان دور ریز غذای ما ایرانیان با میزان مواد غذایی وارد شده به کشور برابر است، گفت: به عنوان مثال، فقط در مورد گندم این ضایعات برابر ۴ میلیون تن در سال است؛ که به عبارتی برابر مقدار گندم وارداتی، ضایعات و دور ریز گندم، آرد و نان در کشور داریم. در شرایط کنونی این مسئله ضربه‌ای بزرگ به اقتصاد و محیط زیست و همچنین در تضاد با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کشور به شمار می‌رود.

هدررفت سالانه ۳۵ هزار میلیارد لیتر آب با اتلاف و ضایعات مواد غذایی در کشور

این متخصص سیاست‌های غذا و تغذیه، افزود: اما اگر از زاویه‌ای دیگر به این موضوع نگاه کنیم، برای تولید مواد غذایی مقدار قابل ملاحظه‌ای منابع آبی صرف می‌شود و اتلاف و ضایعات مواد غذایی اساسا به معنی هدررفت آب نیز می‌باشد؛ به گونه‌ای که فقط به واسطه ضایعات و اتلاف گندم در کشور، در سال ۵ میلیارد و ۲۰۰میلیون لیتر آب هدر می‌رود. در این میان اگر ۳۵ میلیون تن محصولات کشاورزی که هر سال در ایران اتلاف می‌شود را در نظر بگیریم، با احتساب اینکه برای تولید هر کیلوگرم از این محصولات به طور متوسط یک متر مکعب آب صرف می‌شود، سالانه ۳۵ هزار میلیارد لیتر آب با اتلاف و ضایعات مواد غذایی هدر می‌دهیم.

وی با اشاره به سایر جوانب این فاجعه، اظهار کرد: عمق این فاجعه زمانی بیشتر آشکار می‌شود که سوء تغذیه هنوز در بسیاری از نقاط کشور مشاهده می‌شود و غذایی که می‌تواند برای بسیاری حیاتی باشد، به واسطه این ضایعات و اتلاف از میان می‌رود و از طرفی با کاهش منابع آب برای تولید مواد غذایی، هر روز بسیاری از خانوارهایی که معیشت آنها با کشاورزی تأمین می‌شود را با فقر روبرو می‌کند.

ضرورت تغییر الگوهای غذایی غالب به سمت حفظ پایدار محیط زیست

میلانی با بیان اینکه برای حفظ و صیانت از محیط زیست باید به غذا به گونه‌ای دیگر بنگریم، گفت: باید پا را فراتر از کاهش ضایعات و اتلاف مواد غذایی نهاده و الگوهای غذایی غالب را نیز به سمت حفظ پایدار محیط زیست و ارتقای سلامت عمومی سوق دهیم.

جایگزین کردن منابع پروتئینی گیاهی با پروتئین‌های حیوانی

عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران، جایگزین کردن منابع پروتئینی گیاهی با پروتئین‌های حیوانی در سبد غذایی خانوار را یکی از راهکارهای موثر دانست و افزود: با این روش ضمن آنکه منابع آب کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، در عین حال سلامت عمومی نیز ارتقاء پیدا می‌کند.

مصرف پایین سبزی‌ها و حبوبات اصلی‌ترین عامل تغذیه‌ای مرگ و میر در کشور

میلانی در پایان صحبت‌هایش گفت: تقریبا برای تولید حبوبات یک ‌دهم گوشت قرمز آب مصرف می‌شود، ضمن آنکه مصرف پروتئین‌های گیاهی از شیوع بسیاری از بیماری‌های مزمن شایع در کشور جلوگیری می‌کند. لازم به ذکر است که مصرف پایین سبزی‌ها و حبوبات، اصلی‌ترین عامل تغذیه‌ای مرگ و میر در کشور به شمار می‌رود و افزایش سرانه مصرف این مواد غذایی می‌تواند سلامت تغذیه‌ای را هر چه بیشتر در کشور ارتقاء دهد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      مدیریت نالایق مملکت بهتر از این نمیشه

    • بدون نام

      ضایعات موادغذایی همه کشورهاهست کشورماضایعاتش اینقدراهم زیادنیست نسبت هشتادمیلیون نفرموادیی بیشترازنیازداخلی تولیدمیشه بی لیاقتی ونبودمدیریت کشورروبه این روزانداخته مثلا توکشورگوجه کم تولیدنمیشه ولی زیادصادرکردن بعدقیمتش رفت بالا توشهرماقبلا تاپنصدتومان هم بعضی وقتا میامدبخاطربیشترازنیازتولیدمیشدپس کمبودنیست ولی همه روصادرمیکنند داخل کشورهم گرون میشه

    • شرق

      عجب از کار شما ها که از تغذیه وخوراک حرف می زنید!!!!! تبلیغات تصویری از مواد خوراکی میوه ای داشته باشید از فضای مجازی بیشتر استفاده کنید روشها و کار کرد ها در امر خوراک در کشور ما باید باز نگری شود

    • شرق

      از آنجایی که خوراک در کشور ما به صورت غیر طبیعی است البته مواردی هست که باید تغییر کند وبه صورت طبیعی مصرف کرد و متاسفانه مردم هم توجه ندارند وبه تبلیغات نگاه می کنند وتبلیغات هم جوری است که مصرف کردن را زیاد می کند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج