۱۵۲۹۸۰۹
۹۱۷
۹۱۷
پ

نارضایتی شدید ساپینتو از اردوی خارجی استقلال

اوضاع نقل‌وانتقالاتی باشگاه استقلال در تابستان جاری به‌قدری نابسامان است که نمی‌توان چشم بر آن بست.

فرهیختگان: اوضاع نقل‌وانتقالاتی باشگاه استقلال در تابستان جاری به‌قدری نابسامان است که نمی‌توان چشم بر آن بست. مشکلات در جذب بازیکنان جدید، نبود هماهنگی بین مدیران و کادر فنی و بلاتکلیفی‌های فراوان، استقلال را در آستانه لیگ بیست‌وپنجم تا اینجای کار وارد بحرانی کم‌سابقه کرده است. در شرایطی که انتظار می‌رفت با انتخاب دوباره ریکاردو ساپینتوی پرتغالی به‌عنوان سرمربی آبی‌پوشان، برنامه‌ریزی‌ها از همان ابتدا دقیق و منظم زیر نظر وی پیش برود، اما شواهد چیز دیگری را نشان می‌دهد. ترکیب ناقص، زمین نامناسب تمرینی در اردوی خارج از کشور، لیست خالی و بلاتکلیفی در نقل‌وانتقالات همگی نشانه‌هایی از یک آغاز نگران‌کننده هستند. 

این در حالی است که اگر تیمی بخواهد در لیگ مدعی باشد باید از مرحله آماده‌سازی پیش‌فصل به‌صورت حرفه‌ای کار را شروع کند. اما استقلال نه‌تنها در جذب نفرات موردنظر خود ناکام مانده، بلکه در اردوی تدارکاتی هم جدا از انتخاب محلی نامناسب، با مشکلات ساختاری جدی مواجه شده است. بازیکنان کلیدی هنوز جذب نشده‌اند، تمرینات با ترکیبی ناقص انجام می‌شود و سرمربی تیم بار‌ها گلایه‌ها و اعتراض خود را تکرار کرده و سعی کرده تا آن‌ها را به هر ترتیبی به گوش مدیران استقلال برساند. اردو‌هایی که معمولاً محل هماهنگی تاکتیکی و فنی تیم‌هاست، فعلاً در استقلال به محلی برای حاشیه‌سازی و ناهماهنگی تبدیل شده است. 

0

درحالی‌که استقلال هنوز نتوانسته حتی یک بازیکن خارجی مدنظر سرمربی خود را جذب کند، رقبای اصلی مثل سپاهان، تراکتور و پرسپولیس با قدرت در بازار نقل‌وانتقالات ظاهر شده‌اند. آن‌ها هم بازیکن خارجی جذب کرده‌اند و هم بازیکنان کلیدی داخلی را به خدمت گرفته‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که مشکل از شرایط بازار یا نبود بازیکن خارجی نیست، بلکه استقلال خود را در بن‌بستی قرار داده که محصول تصمیم‌ها و دخالت‌های متناقض در ساختار باشگاه است. از سوی دیگر با وجود اینکه از مدت‌ها قبل مشخص شده بود ساپینتو انتخاب اصلی استقلال برای فصل آینده است، اما تا امروز هیچ یک از خواسته‌های او عملیاتی نشده است. سؤال اینجاست اگر قرار نیست به خواسته‌های سرمربی عمل شود، چرا اصلاً با این چهره پرتغالی قرارداد بسته شده است؟ 

درهرصورت تا به امروز پنجره نقل‌وانتقالات تابستانی استقلال و آماده‌سازی پیش فصل، نه‌تنها نقطه قوت این باشگاه نبوده، بلکه به بحرانی جدی تبدیل شده که اگر مدیریت نشود، می‌تواند باعث شود تا فصل پیش از شروع برای آبی‌ها از دست رفته باشد. نکته مهم دیگر اینکه استقلال یک هفته جلوتر از سایر رقبا باید به مصاف تراکتور در سوپرجام برود. پیش‌ازاین از اقدام باشگاه برای تعویق این دیدار خبر دادیم؛ اما شنیده می‌شود به‌تازگی ساپینتو نیز با این موضوع موافقت کرده و از باشگاه درخواست داشته تا در صورت لزوم، درخواست تعویق دیدار سوپرجام را بدهد؛ درخواستی که بعید است با موافقت تیم تبریزی همراه شود. 

اردوی بی‌فایده در ترکیه! 

باشگاه استقلال برای آماده‌سازی پیش‌فصل حدود یک هفته پیش به اردوی ترکیه رفت؛ اما برخلاف انتظار، این اردو بیشتر به دغدغه و یک نگرانی جدی و جدید برای کادر فنی تبدیل شده است. کمپ تمرینی تیم در نزدیکی ازمیر ترکیه قرار دارد؛ اما کیفیت زمین تمرین پایین است و همین مسئله باعث شد تا برخی بازیکنان مثل ماشاریپوف یا حتی رستم آشورماتوف در تمرینات دچار مصدومیت شوند. علاوه بر این، اقامتگاه بازیکنان بیشتر شبیه به اردوگاه‌های ورزشی است تا یک محل اقامت حرفه‌ای و هتل‌هایی که معمولاً تیم‌های ورزشی در آن اردوی تدارکاتی برگزار می‌کنند. 

در کنار زیرساخت ضعیف ترکیب تیم نیز بسیار ناقص است. از 22 بازیکن اعزامی تنها 13 نفر بزرگسال هستند و بقیه از رده‌های سنی جوانان و امید به اردو اضافه شده‌اند. در بین بازیکنان، حتی یک دروازه‌بان مطمئن حضور ندارد و به‌نوعی این اردو برای آبی‌ها بدون دروازه‌بان در حال برگزاری است. حبیب فرعباسی که به‌تازگی به تیم اضافه شده به دلیل مشکلات خروجی نتوانست به اردو برود و امیرحسین نیک‌پور تنها دروازه‌بان حاضر در ترکیب است با این حال طبق نظر ساپینتو، او جایی در لیست نهایی نخواهد داشت؛ چرا که سرمربی پرتغالی اعلام کرده سه دروازه‌بان هم‌سطح جذب تیم شوند. 

در چنین شرایطی، ریکاردو ساپینتو ناراضی است. او به نزدیکان خود به‌دفعات گفته این اردو فایده‌ای ندارد و بدون نتیجه است؛ چون کاروان تیم ناقص اعزام شده و تیم اصلی هنوز شکل نگرفته و اکثر بازیکنانی که مدنظرش بوده‌اند، هنوز جذب نشده‌اند. به گفته ساپینتو، تمرین بدنسازی و تاکتیکی و حتی برگزاری بازی‌های تدارکاتی با این ترکیب ناقص بی‌معناست. این در شرایطی است که با مصدومیت آشورماتوف، ترکیب استقلال در اردو فعلاً عملاً به 12 بازیکن تقلیل یافته و این در حالی است که هنوز چند جای خالی در پست‌های کلیدی به‌خصوص در فاز هجومی وجود دارد. البته قرار است به‌زودی فلاح، اندونگ، فرعباسی و احتمالاً مهرداد محمدی نیز به اردوی تیم در ترکیه برای پیگیری تمرینات در هفته دوم اضافه شوند. 

پشت پرده مخالفت سیدورف با استخدام ساپینتو

پیش‌ازاین در گزارشی در «فرهیختگان» و قبل از انتخاب رسمی ساپینتو به‌عنوان سرمربی استقلال به این موضوع اشاره کرده بودیم که کلارنس سیدورف یکی از اصلی‌ترین مخالفان بازگشت ساپینتو است و سرسختانه مقابل استخدام او ایستاده است. نکته قابل‌توجه اینکه هافبک اسبق و مطرح تیم ملی هلند پیش‌ازاین نیز با انتخاب کاریله برزیلی به‌عنوان سرمربی مخالفت کرده بود. 

سیدورف چندی پیش با قراردادی 250 هزاردلاری به‌عنوان مشاور مدیرعامل برای باشگاه استقلال انتخاب شد. او یک‌بار به تهران آمد و سپس دیگر به ایران بازنگشت؛ اما از طریق تماس تلفنی با مدیران در ارتباط است. طبق اطلاعاتی که به خبرنگار «فرهیختگان» رسیده، سیدورف از طریق یک شرکت نقل‌وانتقالاتی که در امارات دارد تاکنون سه بازیکن خارجی را به استقلال معرفی کرده است. نکته نگران‌کننده اینجاست که قیمت این بازیکنان به طور غیرواقعی بالا بوده و کیفیت فنی آن‌ها نیز پایین‌تر از استاندارد‌های موردانتظار بوده است. 

در طرف مقابل، سیدورف به‌دفعات اعلام کرده که بازیکنان خارجی تنها با تأیید او باید جذب شوند. این موضوع در تضاد با نظر ساپینتوست که خود فهرستی متشکل از بیش از 10 بازیکن را ارائه کرده بود؛ اما هیچ‌کدام از آن‌ها به استقلال نپیوسته‌اند. حتی جذب آشورماتوف هم مستقیماً با تأیید ساپینتو انجام نشد؛ بلکه تیم آنالیز باشگاه او را بررسی و تأیید کرد. به‌این‌ترتیب، به نظر می‌رسد سیدورف با تصمیمات اخیر خود و ایستادن در مقابل خواسته‌های سرمربی پرتغالی قفل بزرگی به پنجره نقل‌وانتقالاتی استقلال زده است! 

ابهامات بسیار درباره نقش سیدورف

همه این ابهامات و مطالبه‌گری‌ها در قبال نقش سیدورف در استقلال در حالی مطرح می‌شود که این نقد هم به باشگاه مطرح هست که اگر تیم سرمربی دارد و اگر ساپینتو مسئول مستقیم نتایج تیم است، پس جایگاه رسمی سیدورف دقیقاً کجاست؟ مگر نه این است که طبق اصول حرفه‌ای بازیکن باید با نظر و خواست سرمربی تیم انتخاب شود؟ 

درهرصورت این سرمربی است که باید پاسخگوی نتایج و مسائل فنی تیم باشد و در صورت ناکامی طبیعتاً کسی سیدورف را بازخواست نخواهد کرد. در ماجرای استقلال اما عکس این اتفاق رخ داده است؛ ساپینتو لیست داده، اما باشگاه منتظر تأیید سیدورف است و سیدورف نیز در بسیاری از موارد این تأیید را نمی‌دهد. حالا این سؤال نیز پیش می‌آید که آیا پیشنهاد بازیکنانی با قیمت‌های بالا و کیفیت پایین از یک شرکت وابسته به او به این معنا نیست که اولویت‌های دیگری جز منافع تیمی در میان است؟ درهرصورت با این وضعیت شواهد نشان می‌دهد که جریان‌های غیرشفاف در پشت پرده تصمیم‌گیری‌های نقل‌وانتقالاتی استقلال وجود دارد. 

جالب‌تر اینکه باشگاه پیش‌تر اعلام کرده بود تمام اختیارات نقل‌وانتقالاتی به ساپینتو واگذار شده، اما حالا شاهدیم که این وعده در عمل نقض شده است. نه‌تنها بازیکنان معرفی‌شده از سوی سرمربی پرتغالی استقلال جذب نشده‌اند، بلکه حتی نفرات مدنظرش نیز از سوی باشگاه و شخص سیدورف رد می‌شوند. به‌خاطر همین است که استقلال هنوز در جذب بازیکن خارجی ناکام مانده و در فاصله یک ماه تا آغاز فصل جدید، لیست بزرگسالان این تیم این‌همه جای خالی با نقاط ضعف اساسی داشته و همچنان بلاتکلیف است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج