شما هم از ماه عسل حمایت می کنید؟
وقایع اخیر ماه عسل ۹۴، به استیصال رسیدن مدیران تلویزیون و در نهایت عذرخواهی علیخانی از مردم روی آنتن زنده، فقط و فقط یک تحلیل می تواند داشته باشد؛ قدرت بالا و بی چون و چرای شبکه های اجتماعی در شکل گیری افکار عمومی!
هفته نامه همشهری جوان - مرجان فاطمی: وقایع اخیر ماه عسل 94، به استیصال رسیدن مدیران تلویزیون و در نهایت عذرخواهی علیخانی از مردم روی آنتن زنده، فقط و فقط یک تحلیل می تواند داشته باشد؛ قدرت بالا و بی چون و چرای شبکه های اجتماعی در شکل گیری افکار عمومی! شبکه های اجتماعی در سال های اخیر بارها و بارها این قدرت را ثابت کرده اند؛ زمانی که تلویزیون «هفت سنگ» کپی برداری شده از روی «مدرن فامیلی» را نمایش داد، مسابقات والیبال و قلع و قمع شده پخش کرد، جلو «نود» عادل فردوسی پور ایستاد یا حتی زمانی که آنتن را از «در حاشیه» مهران مدیری گرفت و... در تمام این موارد می شد اوج قدرت نمایی این شبکه ها را دید. این بار اما قضیه یک مقدار فرق می کند. شبکه های اجتماعی به غول های قدرتمندی تبدیل شده اند که مسوولان را وادار به واکنش کردند.
دستپاچگی مدیران
واکنش آنی شبکه های اجتماعی به داستان اولین قسمت ماه عسل، آن قدر شدید و گسترده شد که مدیران را از همان ابتدا به تکاپو انداخت. صحبت دربیاره «موجه جلوه داده شدن خودکشی» یا پرداختن به خطوط قرمز روی آنتن زنده و انتقادات گسترده از برنامه، آن قدر حساسیت برانگیز بود که مدیر شبکه سه را وادار کند همان 24 ساعت اول وارد میدان شود و راجع به آن توضیح دهد. توضیحات گرچه قانع کننده نبود، اما یک مقدار آتش این هیجانات اجتماعی را خواباند. چند روز بعد یک جمله «خانم شوهر گیر نمیاد» علیخانی خطاب به خانمی که پشت خط قرار داشت، دوباره جنجال به پا کرد.
شبکه های اجتماعی بدون اینکه توضیحی راجع به بستر بیان این جمله و شوخ طبعی ای که علیخانی زمان بیان آن داشت، بدهند آن را در بوق و کرنا کردند و گروه های وایبری و تلگرامی هم پر شد از جملاتی مثل: «اهانت علیخانی به زن ها»، «تلویزیون با زن ها مشکل دارد» یا... این بار مشاور امور زنان صداوسیما وادار به پاسخ شد و گفت که علیخانی اشتباه کرده و جمله او ارتباطی به نظر تفکر تلویزیون در زمینه زنان ندارد. جالب اینجاست تمام این واکنش ها در کمتر از یک روز بعد از اتفاق مزبور و شروع این حملات تلگرامی، وایبری و اینستاگرامی انجام شد.
اوج استیصال
ماجرای دعوت از یک پُزر مراسم عروسی، بالاترین واکنش ها را در شبکه های اجتماعی ایجاد کرد. بلافاصله بعد از پایان برنامه، عکس های این خانم مدل در شبکه های اجتماعی دست به دست شد و حتی به دورترین نقاط شهر و کشور هم رسید. در یک حرکت جمعی، همه سوتی علیخانی را متوجه شدند و در وهله اول صدا و سیما را به خاطر این بی توجهی و اشتباه، مقصر دانستند. از اینجا به بعد دیگر صحبت اینکه عکس ها از کجا آمده اند؛ مطرح نبود، همه فقط منتظر جواب بودند و اینکه حالا مدیران می خواهند در قبال این اتفاق چه کنند؟ اوج واکنش مدیران صداوسیما در نامه علی اصغر پورمحمدی، معاون سیما به مدیر شبکه سه نمود پیدا کرد. او از مدیر شبکه سه خواست تا عوامل پیدا کردن این سوژه ها را توبیخ کند و جالب تر اینکه محتویات این نامه در بخش های خبری تلویزیون هم بارها و بارها پخش شد.
عذرخواهی روی آنتن زنده
بلافاصله بعد از ماجرای توبیخ، تلویزیون به علیخانی هم این فرصت را داد تا اشتباهاتش را گردن بگیرد و روی آنتن زنده از مردم عذرخواهی کند. آن همه نه در ابتدای برنامه، بلکه در میان بحثی با مهمان برنامه که هیچ ارتباطی به این موضوع نداشت. او در پاسخ به سوال مهمان برنامه که از او پرسید چقدر حقوق می گیرد، درباره دستمزدش حرف زود و بعد ماجرا را به حواشی پیرامونی ربط داد.
صراحتا گفت که تیم سوژه یابی اش اشتباه کرده اند و نمی دانسته اند که این خانم، علاوه بر شغل پزربودن، در گذشته فعالیت های دیگری هم انجام می داده. بعد هم از تمام کسانی که خاطرشان را به دلیل این اشتباه آزرده کرده، تمام بزرگ ترهای کشور و مدیران تلویزیون معذرت خواهی کرد. این عذرخواهی باعث شد تا مثلث مردم و شبکه های اجتماعی- مدیران- مجری شکل بگیرد و نهایتا مجری به عنوان آخرین ضلع، اعتراف کند که کاملا در اختیار مردم و شبکه های اجتماعی آنان است و از خودش هویتی ندارد.
پاسخ به یک پست فیس بوکی
تاثیرپذیری علیخانی از شبکه های اجتماعی به حدی رسید که حتی به یک پست ساده مجری برنامه ماهواره ای هم روی آنتن زنده واکنش نشان داد. جالب اینجاست که مجری این شبکه ماهواره ای حتی روی آنتن هم به برنامه علیخانی واکنش نشان نداده بود و تنها انتقادی را در صفحه فیس بوکش منتشر کرده بود؛ انتقادی که به خودی خود هیچ ارزشی نداشت و می توانست مثل هزار و یک انتقاد دیگر به فراموشی سپرده شود. با این حال اما همین شبکه های اجتماعی باعث شدند تا این اظهارنظر و انتقاد رنگ و بوی قدرتمندی به خودش بگیرد و علیخانی احساس کند که باید به آن هم واکنش نشان بدهد!
ادامه مسیر ماه عسل
طبعیتا این واکنش ها، توبیخ ها و عرض اندام شبکه های اجتماعی و افکار عمومی مقابل برنامه ماه عسل، باعث می شود علیخانی از این به بعد یک مقدار دست به عصاتر حرکت کند. دیگر ماجرا به راضی شدن یکی دو مدیر و معاون خلاصه نمی شود؛ چون ماجراهای اخیر نشان داد همین مدیر و معاون ها هم تحت تاثیر فضا و اتفاقات هستند.
شکل گیری کمپین های حمایتی از برنامه ماه عسل برای جلوگیری از تعطیلی احتمالی آن
#ما-از-ماه-عسل-حمایت-می کنیم
در کنار بحث های شکل گرفته در شبکه های اجتماعی، طرفداران «ماه عسل» هم در همین شبکه ها برای خودشان کمپین حمایتی به راه انداخته اند تا از ترس اینکه مبادا توبیخ ها به جاهای باریکی بکشد، مقابل مخالفان بایستند.
شعار «ما از ماه عسل حمایت می کنیم» با هشتگ کنارش مدام در صفحات اینستاگرام و فیس بوک دست به دست می شود. حتی خیلی ها این شعار را روی کاغذ نوشته اند و آن را به همراه تصاویری از خودشان منتشر کرده اند. گردانندگان این صفحات از طرفداران می خواهند که هر روز با روابط عمومی تلویزیون تماس بگیرند و بگویند که طرفدار برنامه اند و اجازه نمی دهند آن را تعطیل کنند. برخی طرفداران «ماه عسل» هم بدجوری با خانم مدل معروف چپ افتاده اند و در صفحه اینستاگرام او تا می توانند عقده شان را خالی می کنند: «واقعا متاسفم برات. ببین چه کار کردی با عوامل ماه عسل.
عوض اینکه عکساتو پاک کنی و قایم شی بیا و معذرت خواهی کن»، «فکر کردی بیای تو برنامه معروف تر می شی؟»، «تو که می دونستی مدلی و یه همچین عکسایی تو فضای مجازی داری چطور به خودت اجازه دادی بیای تو ماه عسل تا احسانو به خاطر تو توبیخ کنن تا بغض گلوی احسانو بگیره و امروز سکوتشو بشکنه بگه به خدا اشتباه ما سهوی بوده. چطور اجازه دادی؟ هان؟» البته این کمپین مدافعان ماه عسل در یک جاهایی هم مقابل «خندوانه» ایستاده اند و به کسانی که این دو برنامه را به لحاظ مخاطب با هم مقایسه کرده اند، توپیده اند. خلاصه اینکه در این موقعیت، به خاطر ترس از تعطیلی برنامه، طرفداران بدجوری به تکاپو افتاده اند.
تبلیغات متنی
-
نطق تازه ترکیه درباره حمله نظامی آمریکا به ایران
-
عکس توجهبرانگیز از منوچهر هادی در جشنواره فجر
-
قطع همکاری محترمانه پرسپولیس با یک عضو مشکوک
-
تماس ناگهانی فرانسه با قطر درباره ایران
-
طرز تهیه ترشی به با طعم عالی و خوشمزه
-
نکته توجهبرانگیز حامد لک درباره اشتباه صداوسیما
-
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
طرح جالب یک روزنامه برای جانباختگان حوادث دیماه
-
اطلاعیه درباره علت مرگ مشکوک دو دانشجوی پزشکی
-
حضور بازیگر زن زخمکاری در جشنواره فجر جلبتوجه کرد
-
ماجرای چند نام تکراری در فهرست اعلامی دولت از جانباختگان
-
مهناز افشارِ ۲۵ ساله در کنار محمدرضا گلزار
-
ماچادو: رئیسجمهور ونزوئلا خواهم شد
-
پیغام جدیدی که از آمریکا به ایران مخابره شد
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
اطلاعیه درباره علت مرگ مشکوک دو دانشجوی پزشکی
-
ماجرای چند نام تکراری در فهرست اعلامی دولت از جانباختگان
-
پیغام جدیدی که از آمریکا به ایران مخابره شد
-
بخشی از واکنش ترامپ به صحبتهای امروز رهبر انقلاب
-
اقدام معنادار عراق با رونمایی از یک شهر موشکی
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
مهدی قایدی جلوی خنده مجری شبکه افق را گرفت
-
موج تازه برف و باران شدید در راه است
-
آغاز پروازهای شرکت هواپیمایی هلند به خاورمیانه
-
شجاع خلیلزاده امشب دوباره به صدر اخبار رفت
-
آرایش نظامی پایگاههای آمریکا در منطقه تغییر کرد!
-
شروط عراقچی برای توافق با آمریکا اعلام شد
-
اقدام معنادار زننده سوپرگل این هفته لیگ برتر
-
راهکار خبرساز پاریس برای جلوگیری از جنگ در ایران
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
کریسمسِ صداوسیمای ایران تا ابد عزادار شد
-
احکام برخی دستگیرشدگان اعتراضات اخیر صادر شد
-
دو انفجار خبرساز در اهواز و بندرعباس
-
رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین تکذیب شد؟
-
خواننده و مجری سرشناس ترکیه درگذشت
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
یک سامانه بارشی قوی در آستانه ورود به کشور
-
بازیگران در جشنواره فجر مشکیپوش شدند
-
رابعه اسکویی از مردم عذرخواهی کرد
-
موضع عربستان درباره جنگ با ایران ۱۸۰ درجه تغییر کرد
-
خبر فوری علی لاریجانی در رابطه با آمریکا
-
پیام شهاب حسینی به پدر و مادرِ ایلیا دهقانی
-
رسانه قالیباف خواستار اخراج بازیکن استقلال شد
-
تاریخ جدید رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه مشخص شد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل


نظر کاربران
ما هم از ماه عسل حمایت نمیکنیم
مثل اینکه شما تا ماه عسلو پایین نکشید راحت نمیشینید ولی ما باتمام وجود از ماه عسل حمایت می کنیم از قدیم گفتن حسود هرگز نیاسود...
خیلی جانب دارانه نوشتین. چطور توهین مجری شبکه ماهواره ای رو انتقاد ساده قلمداد می کنید؟ کسی به خود شما بگه دستای کثیفتو بردار ناراحت نمیشی؟ پس اگه چیزی نیست، دستای کثیفتو از بخش خبری و خبرنگاری بکش بیرون. حرفهای علیخانی درباره حواشی ماه عسل بی ربط نبود. علیخانی از مهمونش پرسید درآمدتون چقدره، مهمون برنامه هم پرسید دستمزد خودتون چقدره. وقتی جلوی آنتن زنده به شایعاتی که براش می سازن دامن می زنن، باید جواب بده. حواشی ماه عسل هم باز به حرف مهمونای برنامه ربط داشت. وقتی مهمون برنامه میگه نون توی درد مردم می زنی، علیخانی باید توضیح می داد که بالاخره غمگین باشم یا شاد. اون یکی مهمون هم چیزی گفت که علیخانی مجبور شد قضیه عقیل رو و توهین مجری شبکه ماهواره ای رو عنوان کنه. راجع به چیزی که بهش دقت نکردید بیخودی حرف نزنید. قبل از نوشتن بخشی از حقیقت، اول برید فایل اون حقیقت رو یه بار ببینید و قضیه رو کامل نقد کنید. دستلی کثیفتون رو هم از حیطه خبر بردارید (چون خودتون گفتید ناراحت شدن نداره اینو نوشتم)