adexo3
۴۱۳۴۲۷
۱۷ نظر
۵۰۱۶
۱۷ نظر
۵۰۱۶
پ

جام بی جَمان

شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟

آنچه پیش رو دارید، مروری است بر نام و پیشینه برخی از هنرمندانی که برای آب ریختن به آسیاب شبکه GEM، جلای وطن کردند و به ترکیه رفتند. هر چند هر کسی حق دارد برای آینده و زندگی خود برنامه ریزی کند اما به نظر می رسد انتهای راهی که به ویژه بازیگران جوان در پیش گرفته اند، هر چه باشد، خوشبختی نیست.

ماهنامه دیار - فائزه مومنی: «دوستان عزیز! طی این روزها اخبار و شایعات زیادی درباره همکاری من با شبکه GEM در فضای مجازی پخش شده که لازم می دانم از این طریق اعلام کنم این اخبار به هیچ عنوان صحت ندارد و بنده هیچ گونه قرارداد و تصمیمی مبنی بر همکاری و حتی آشنایی با مدیران این شبکه نداشته و ندارم...»
این پست موقت بازیگری است که چند روز بعد با رونمایی از عکس های بدون حجابش در فضای مجازی، از پیوستن به شبکه ماهواره ای فارسی زبان و ادامه فعالیت حرفه ای در آن سوی آب ها خبر داد. داستان مهاجرت بازیگران ایرانی به شبکه GEM ابتدا با شایعه هایی شبیه این آغاز و اندکی بعد به خبری پرتکرار به ویژه در فضای مجازی تبدیل شد.
حدود یک سال پیش بود که انتشار عکس های بدون حجاب و به اصطلاح منشوری چند بازیگر جوان کلی جنجال به پا کرد تا جایی که برخی احتمال دادند صفحه های شخصی این بازیگران هک شده باشد اما خیلی زود مشخص دشد. داستان از جایی دیگر آب می خورد و شبکه ای که تا پیش از آن با دوبله و پخش سریال های چندصد قسمتی تریکه ای دل مخاطبان ایرانی را برده بود، قصد دارد جنس صددرصد وطنی تولید و برای تماشاگران پخش کند. طبیعی است که تولید فیلم و سریال بدون کارگردان ممکن نیست. از همین رو، فیل گروهی از فیلمسازان هم یاد هندوستان کرد و به تدریج پای آنها به شبکه GEM باز شد.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
پس از بازیگران جوان، عده ای از بازیگران قدیمی و پیشکسوت هم به جوع همتایان جوان خود در ترکیه پیوستند و به میان آمدن نام برخی از مطرح ترین بازیگران سینمای پیش از انقلاب، ترکیب مورد نیاز مدیران GEM برای تولید و پخش سریال و فیلم کامل شد اما آنچه تا امروز از حاصل کار این گروه روی آنتن GEM رفته، ثابت می کند پیش بینی گروهی از کارشناسان درست بود؛ نگران نباشید، اتفاقی نمی افتد!
آنچه پیش رو دارید، مروری است بر نام و پیشینه برخی از آنها که برای آب رخیتن به آسیاب شبکه GEM، جلای وطن کردند و به ترکیه رفتند. هر چند هر کسی حق دارد برای آینده و زندگی خود برنامه ریزی کند و تصمیم بگیرد اما به نظر می رسد انتهای راهی که به ویژه بازیگران جوان در پیش گرفته اند، هر چه باشد، خوشبختی نیست و جامی که مدیران این شبکه به دست آنها داده اند، خالی است.

فیلمسازان
مهدی مظلومی: کارگردانی که خیلی زود با سریال تماشایی و ماندگار «بدون شرح» یا همان هفته نامه به گِل نشسته «شهر قشنگ» جایگاه خود را در عرصه طنز تثبیت کرده بود، خیلی زود هم با یک سقوط آزاد این جایگاه را از دست داد و هرگز نتوانست موفقیت تنها مجموعه دوست داشتنی خود را تکرار کند «کمربندها را ببنید» با وجود بهره بردن از ستاره های اصلی «بدون شرح» یعنی فتحعلی اویسی و امیر جعفری یک شکست کامل بود و امروز دیگر کسی حتی داستان و بازیگران «بانکی ها»، «تهران پلاک یک» و... را به خاطر نمی آورد.
مظلومی که پس از ناکامی در تلویزیون، راه سینما را در پیش گرفته بود، آنجا هم به توفیق نرسید و در نهایت ترجیج داد به دعوت شبکه GEM پاسخ مثبت بدهد. حاصل کار او، ساختند چند فیلم و سریال بسیار ضعیف و آبکی مثل «پیاده روهای خالی» و «منو تنها نذار» با حضور بازیگران مهاجرت کرده است که بیش از همه نشان داد سینما و تلویزیون ایران با رفتن مظلومی چیزی از دست نداده است.
او پیش از ترک وطن، سریال «سیگنال موجود است» را برای تلویزیون ساخته بود که به دلیل ضعف ساختاری، راهی به آنتن نیافت و راهی شبکه نمایش خانگی شد. هرچند پیوستن کارگردان سریال به شبکه GEM سرنوشت این پروژه را هم تحت تاثیر قرار داد.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
سعید ابراهیمی فر: کارگردانی که با «نار و نی» در اواخر دهه ۶۰ مدیران سینمای مضمون زده آن سال ها را به کشف یک استعدد تازه امیدوار کرده بود، در مدت حدود دو دهه فعالیت حرفه ای فقط دو فیلم دیگر به نام های «مواجهه» و «تک درخت ها» ساخت و همه ایمدها را ناامید کرد. او که از فیلمسازی خیری ندیده بد، رو به بازیگری هم آورد و مهم ترین نقش خود را همین اواخر در فیلم تحسین شده «ماهی و گربه» به کارگرانی شهرام مکری ایفا کرد.
ابراهیمی فر که سریال نوروزی «عید آن سال ها» را هم در کارنامه دارد، بعد از مظلومی دومین کراگردان پیوسته به GEM لقب گرفت و «آبی عشق» را برای این شبکه ماهواره ای فارسی زبان ساخت.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
احمدرضا گرشاسبی: «کارگردان متعهد و ارزشی به GEM پیوست!» این مهم ترین عبارت و کلیدواژه ای است که با جست و جوی نام گرشاسبی در اینترنت می یابید. فیلمساز ۵۸ ساله که پروژه تاریخی «اینجا شهر دیگری است» را با موضوع ماجراهای منتهی به ضربت خوردن حضرت علی (ع) با هزینه ای حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان ساخته بود، پس از فروش سه میلیون تومانی آن در اکران عمومی، به معنی واقعی کلمه افسرده شد و از زمین و زمان گلایه کرد.
گرشاسبی پس از حدود ۱۵ سال کناره گیری از سینما قصد داشت با «اینجا شهر دیگری است» تولدی دوباره داشته باشد که نشد و اگر هرکدام از ما هم جای او بودیم، به نخستین پیشنهاد همکاری پاسخ مثبت می دادیم. گفته می شود گرشاسبی مدت هاست به GEM پیوسته و در حال سبک و سنگین کرده پروژه هاست تا شاید یکی از بی مورد ترین داستان ها را مقابل دوربین ببرد!
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
محمدتقی رواندی: درباره این فیلمساز ۴۴ ساله می گویند او نخستین کسی است که به ترکیه رفت تا برای GEM فیلم و سریال بسازد هر چند در ایران کارنامه ای درخشان نداشت و مشخص نیست مدیران GEM براساس کدام سابقه او را برای همکاری دعوت کرده اند. ضمن اینکه در این چند سال نامی از راوندی در محصولات شبکه GEM به چشم نخورده و شاید هم مثل گرشاسبی در حال ارزیابی شرایط برای ادامه همکاری است!
بازیگران
بهروز وثوقی، بهمن مفید، مرتضی عقیلی: بازیگرانی که در دوران اوج فیلمفارسی در سینمای پیش از انقلاب برای خود نام هایی بزرگ و معتبر بودند، حالا به بازی در فیلم ها و سریال های GEM رضایت داده اند. از آنجا که به نظر می رسد شرایط بازگشت این بازیگران به ایران هرگز فراهم نمی شود و در سینمای آمریکا و اروپا هم نقشی مناسب سن و سال و جایگاه آنها وجود ندارد، شاید همین نقش های معمولی ساخته های GEM بتواند آّبی بر آتش عطش بازیگری آنها باشد. هرچند وثوقی حدود پنج سال پیش در «فصل کرگدن» بهمن قبادی در کنار مونیکا بلوچی نقش اصلی را ایفا کرده بود.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
مانی کسراییان: جوانی که سال ۷۶ در «بانوی اردیبهشت» رخشان بنی اعتماد در نقش پسر مینو فرچشی ظهر شده و چشم ها را خیره کرده بود، چهار سال بعد در مجموعه تلویزیونی «داستان یک شهر» ایفای یکی از نقش های اصلی را برعهده گرفت و موفق هم شد. در کارنامه کسراییان ۴۰ ساله بازی در فیلم های سینمایی «عشق طاهر»، «هفت پرده» و «مانی و ندا» به چشم می خورد و آخرین کار او پیش از مهاجرت، ایفای نقشی کوتاه در نخستین تجربه کارگردانی شهاب حسینی یعنی «ساکن طبقه وسط» بود. این بازیگر شیرازی که چهره ای به اصطلاح کودک نما هم دارد، در شبکه GEM به نقش خلافکاران ظاهر می شود که اصلا به چهره و صدایش نمی خورد.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
صدف طاهریان: آنچه در پیشانی این گزارش خواندید، حرف های همین بازیگر پیش از ترک ایران به مقصد ترکیه بود. طاهریان که فیلم «یتیم خانه ایران» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی را در کارنامه دارد، تزاه وارد مسیر موفقیت در سینمای ایران شده بود که ترجیح داد در ۳۰ سالگی، پله های موفقیت را با بازی در محصولات GEM با شتاب بیشتر بالا برود.
او بلافاصله پس از ورود به ترکیه چند عکس با ستاره های سرشناس موسیقی و سینمای این کشور هم در فضای مجازی منتشر کرد. شاید به نشانه اینکه خروج از ایران خیلی زود درهای خوشبختی را به رویش باز کرده است! طاهریان جوان در «محمد رسول الله (ص)» مجید مجیدی هم نقشی کوتاه ایفا کرده بود و بیش و پیش از هنرنمایی در سینما، با عکس هایش در فضای مجازی خبرساز و جنجالی بوده است.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
چکامه چمن ماه: جزو بازیگران جوان و پرکار سینما بود و به همین دلیل، خیلی ها خبر خروج از ایران و پیوستن او به شبکه GEM را باور نمی کردند. هر چند این شایعه خیلی زود مُهر حقیقت خورد و چمن ماه در اولین فرصت در آثار GEM مقابل دروبین رفت. او هم مثل کسراییان زاده شیراز است و هر دو در «جایی دیگر» مهدی کرمپور ایفای نقش کرده اند.
چمن ماه بازی در سینما را سال 77 با «بودن یا نبودن» کیانوش عیاری آغاز کرد و از آن به بعد، به طور میانگین هر سال در یک فیلم ظاهر شد. ضمن اینکه حضور در «ستاره های سربی» و «پرواز در حباب» سبب شد به چهره ای آشنا برای مخاطبان تلویزیون تبدیل شود. «پایان نامه» و «اعترافات ذهن خطرناک من» آخرین فیلم های سینمایی او در مقام بازیگر است.
چمن ماه جزو نخستین بازیگرانی بود که پیشنهاد GEM را پذیرفت و به ترکیه مهاجرت کرد.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
رابعه اسکویی: وقتی خبر پیوستن او به شبکه GEM منتشر شد، خیلی ها نگران سرنوشت فیلم ها و سریال هایی بودند که او روی آنتن یا در نوبت پخش داشت؛ بازیگری که در مدت حدود ۱۵ سال فعالیت حرفه ای بیش از ۲۰ فیلم بازی کرد و با «سگ کشی» بهرام بیضایی نامزد دریافت سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر شد.
اسکویی که در تلویزیون هم بسیار فعال بود، سال گذشته با «نیمه شب اتفاق فتاد» در بخش مسابقه جشنواره حضور داشت و این روزها «دزد و پری» را روی پرده سینماها دارد. در هر حال، کسی نمی تواند کتمان کند که این بازیگر به دلیل داشتن ویژگی های متمایز همیشه مورد توجه فیلمسازان بود. هر چند در اقدامی عجیب و ناگهانی سرنوشت خود را به شبکه GEM گره زد و در نخستین اقدام، در «پیاده روهای خالی» این شبکه در کنار مرتضی عقیلی به نقش یک زن لال ظاهر شد. گفته می شد او با مدیران GEM به مشکل خورده و احتمال دارد عطای ماندن در ترکیه را به لقایش ببخشد.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
پردیس افکاری: شاید هنوز خیلی ها او را با نقشی که سال ها پیش در «فکر پلید» ایفا کرد، بشناسند. افکاری که زمانی از بازیگران پرکار تلویزیون و سینما بود و برای نقش های اکشن و منفی جان می داد، این اواخر چند بار زبان به گلایه گشود و از شرایط نامناسب فعالیت به ویژه برای زنان میانسال شکوه کرد
ظاهرا همزمان داشت زمینه را برای ورود به GEM فراهم می کرد. شاید خیلی ها ندانند که او جزو عروسک گردانان مجموعه خاطره انگیز «هادی و هدی» هم بوده است. افکاری با «کیفر» و «در مسیر زاینده رود» با حسن فتحی و در «حلقه سبز» با ابراهیم حاتمی کیا همکاری کرد و بازیگر سریال «پنج کیلومتر تا بهشت» و فیلم های «بانی چاو» و «پنجاه روز التهاب» بود. موردی که درباره مهاجرت این بازیگر ۵۲ ساله به ترکیه بیش از دیگران به چشم می خورد، لطفی است که داشتن حجاب به برخی بازیگران از جمله افکاری می کند!
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
رامسین کبریتی: اوایل دهه۸۰ با بازی در نقش چندان پررنگ دستیار سربازرس در سریال ماندگار «شب دهم» حسن فتحی، شناخته شد و شاید مهم ترین نقشی که در تلویزیون ایفا کرد، دوگانه «ستایش» در کنار داریوش ارجمند بود. کبریتی هرگز بازیگری مهم و پرکار نبود و به همین دلیل می توان حضورش را در GEM به نوعی توجیه کرد. هرچند، آنقدرها هم بیکار و بدون پیشنهاد نبود که از سرناچاری بازی در آثار این شبکه را پذیرفته باشد.
شبکه GEM چگونه هنرمندان ایرانی را اغوا می کند؟
بهارک صالح نیا، هرمز سیرتی، بنیامین احمدی، سارا باهنر و دیگران: سیرتی از بازیگران قدیمی سینما و تلویزیون ایران است که شاید نامی چندان آشنا نداشته باشد اما خیلی ها چهره اش را می شناسند. حضور او در GEM بدونس ر و صدا بود و بدون جنجال در فضای مجازی، ناگهان سر از سریال تازه مظلومی درآورد.
رد صالح نیا را هم در سینما و تلویزیون باید با ذره بین بگردید و پیدا کنید؛ بازیگر نقش های فرعی چند سریال در حد رد شدن از مقابل دوربین یا در بهترین حالت، گفتن یکی دو جمله! احمدی هم بیش از همه با بازی در نقش یکی از زندانیان کُرد در «چ» ابراهیم حاتمی کیا شناخته شد و بلافاصله به GEM رفت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اغوای چی طعم تلخ بیکاری و بی پولی رو بچشین بعد حق میدین . ایران رکود و فضای زندگی و کارش خیلی بد تر شده خود مسئولان هم فهمیدن ذیگه چرا برای پیشرفت کسی نباید مهاجرت کنه آخه چه تفکریه !

      پاسخ ها

      • بدون نام

        من که از رفتن افکاری و کبریتی و خانم اسکویی خیلی ناراحت شدم.
        به علاوه حرفتون در باره حجاب خانم افکاری خیلی بد بود. ایشون به عنوان یک خانم 52 ساله خیلی هم زیبا و شیک هستن

    • اکبری

      طاهریان و وثوقی اصلا برای جم بازی نکردند،چطور اسمشون میاد توی لیست!احتمالا طاهریان و وثوقی رو فقط جهت جذب بیشتر مخاطب برای مطلب قرار داده نویسنده،چون طاهریان و وثوقی حتی یک ثانیه در جم نبوده اند

    • فاطیما

      آخیش پس با این حساب دیگه ستایش پخش نمیشه

    • ایرانی

      شبکه منفور جم
      اینها همه شون دوزاری و مزخرف و عقده ای هستند
      هیچ غلطی هم نمی تونن بکنن
      این کارهاشون همه پوچ و بیهوده است

      پاسخ ها

      • دنیا اهواااز

        مهم اینه که طرز فکر شنونده چطور باشه
        وگرنه که بعضیا ...

      • ایرانی اصلی

        عقده ای کسی است که در قضاوت دیگران از کلماتی مثل دوزاری و مزخرف استفاده می کند

    • بدون نام

      هرمز سيرتي بركشت شما تازه ميكين رفته :)))

    • شاخص

      گل گفتی ولی میترسم بخشهایی رو که کبریتی بازی کرده حذف کنن دوباره پخشش کنن

    • بدون نام

      سریال شهر قشنگ خیلی جذابه

    • علي علي اوغلو

      كلام الملوك ملوك الكلام
      مرحوم علي حاتمي درفيلم كمال الملك ديالوگ ماندگار ازمظفرالدين شاه قاجار كه براي ترغيب كمال الملك به برگشتن به ايران دارد كه ميگويد مگر ما صدراعظم مانند بيسمارك داريم كه نگگاش باشي مانند رامبرا ند هم داشته باشيم همه چيزمان بايد به همه چيزمان بيايد مگر رفتن يا نرفتن چند عدد بازيگر چقدر مهم است كه رسانه ها ورجال سياسي ويا سياست بازما درگير ان باشد اگر مسئله غيرت وحميت وناموس پرستي است كاري بايد كرد ان خانواده عفيف ونجيب درگيرودار نياز مالي وفقرو فلاكت مبتلابه در ورطه سقوط نلغزد والا نقل مكان چند بازيگر درمقابل دهها هزار ازافراد تحصيلكرده وفرهيخته كه توانائي گرداندن چرخهاي پيچيده ترين صنايع دنيارا داردن وانطوريكه كارشناسان براورد ميكنند هركدام انها تا باين حد ازتخصص برسند چند ميليارد دلاربراي اين ملت ومسئولان غيرتمند اب خورده يعني ار 5-6 ميليوت ورودي ابتدائي در هرسال وصرف وقت وانرژي ومنابع تنها چند نفر انگشت شمار افراد نخبه استحصال شده كه اگر في المثل كشوري مانند المان انگليس امريكا كانادا ميخواست ازمردم خود معادل اين افراد تربيت كند بجاي چند ميليار د چندين برابر سرمايه گزاري ميكر وبا احتساب هزينه هاي چانبي قيمت تمام شده انها سر بفلك هم ميزد كسي اجساس غبن وغيرت نميكند ان افراد اگر انچيزيكه ازانها تعريف ميكنيد باشند كه انشا الله نيستند مگردرداخل نميتوانستند مانند صدها هزار اتفاقيكه درسراسر كشور چنانكه افتدوداني مرتكب شوند مگر اينهمه اختلاس هاي ميلياردي يكشبه تكوين يافته مسلما ازتخم مرغ دزدي تا شتر دزدي وبالاخره دكل دزدي رسيده اند اما هيچكس ككش نميگزد چون همه وهركدام به نحوي دران قصيه مقصرند ازانجائيكه هيچ بقالي ماست ترش نفروخته وبشفابيكه خانم بشكند صدايش درنمي ايد لذا براي اظهار حيات وخوش ا يند برخي اقشار صاحب قدرت گريزي غيرتمدارانه به چند بازيگر ميزنند باشد كه ايزد دربيابانش دهد باز

    • رضا

      با این کارها و تخریب شبکه های ماهوار های مخاطب واسه رسانه ملی پیدا نمیکنید آقایان..فکر دیگر باید کرد

    • سین میم

      با سلام

      فقط یه جواب داره: با پول!
      ..........

    • بدون نام

      اخه بیچاره ها اونا اگه صلاحتونو میخواستن که نمیگفتن شخصیت خودت رو خراب کن برهنه شو. تورا خدا دیگه نگین که از بی پولی بوده. اگه بی پول بودن این همه سفر خارجی نمیرفتن. توجیه نکنین.اراده هرکس مسیول کاراشه.دیدین هم که همشون ناراضین که رفتن. کی میخوایم بفهمین اونا صلاح مارو نمیخوان.

    • بدون نام

      چقد سطحی فکر میکنین. بابا همیناهم که رفتن دیدن هیچ خبری نیست.بعد شماها نشستین غصه میخورین که وای چقد اونجا خوبه. یکم به عقلمونم رجوع کنیم.امریکا امار فقیراش خیییلی بیشتر ایرانه. اگه کاری میخواستن بکنن واسه خودشون میکردن.

    • بدون نام

      این بیچاره ها رفتن دارن زندگی شونو میکنن و راستش رو بخواین بیشتر هم دیده میشن خب بذارین زندگیشونو بکنن هر روز یه خبری میذارین که اصلا موردی نداره

    • بدون نام

      13:15 لایک.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج