خوراک نخود با مواد متنوع!
نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیمهای بدون گوشت قرمز استفاده میکنند، میتوانند از جایگزینهایی مانند نخود استفاده کنند.
وبسایت آشپز باشی - اعظم گلزار منش: نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیمهای بدون گوشت قرمز استفاده میکنند، میتوانند از جایگزینهایی مانند نخود استفاده کنند.
مواد لازم:
طرز تهیه:
۱- نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در كاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط كنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا كند. آن را كنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
۲- سپس نخود، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر كنید تا نخود بپزد. اینك كرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
۳- حالا گوشت چرخكرده را همراه با كمی نمك، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و ۵ دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
۴- اكنون از مایه فراهمكرده - بلغور و برنج- به اندازه یك گردو بردارید و به صورت توپی در دست شكل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد كنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شكل توپ در آورید.
۵- حالا كوفتهها را در خوراك بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراك همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در كردستان علاوه بر گوشت چرخكرده از گوشت گوسفند خرد كرده نیز در این خوراك استفاده میكنند.
- نخود آبگوشتی ۱۵۰ گرم
- برنج ۱۰۰ گرم
- بلغور گندم ۲۰۰ گرم
- آرد ۲ قاشق سوپخوری
- روغن مخصوص سرخكردنی ۶۰ میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
- پیاز خردكرده ۱ عدد درشت
- نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- كرفس و اسفناج خردكرده ۳۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق سوپخوری
- گوجهفرنگی رنده كرده ۲-۳ عدد درشت
- گوشت چرخكرده ۳۰۰ گرم
- جعفری ریز خردكرده ۲۰۰ گرم
طرز تهیه:
۱- نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در كاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط كنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا كند. آن را كنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
۲- سپس نخود، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر كنید تا نخود بپزد. اینك كرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
۳- حالا گوشت چرخكرده را همراه با كمی نمك، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و ۵ دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
۴- اكنون از مایه فراهمكرده - بلغور و برنج- به اندازه یك گردو بردارید و به صورت توپی در دست شكل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد كنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شكل توپ در آورید.
۵- حالا كوفتهها را در خوراك بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراك همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در كردستان علاوه بر گوشت چرخكرده از گوشت گوسفند خرد كرده نیز در این خوراك استفاده میكنند.
پ
ارسال نظر