۱۵۶۲۹۹۸
۳۱۱
۳۱۱
پ

طرز تهیه مربای به؛ یک مربای خوشمزه و خوشرنگ پاییزی

عطر شیرینِ بِه یک ترکیب بی‌نظیر است که هر ذره از آن یادآور روزهای سرد زمستان و یک فنجان چای داغ است. مربای به با پوست، علاوه بر طعم فوق‌العاده، از خواص درمانی فراوانی هم برخوردار است.

برترین‌ها: عطر شیرینِ بِه یک ترکیب بی‌نظیر است که هر ذره از آن یادآور روزهای سرد زمستان و یک فنجان چای داغ است. مربای به با پوست، علاوه بر طعم فوق‌العاده، از خواص درمانی فراوانی هم برخوردار است. بنابراین اگر شما هم به دنبال یادگیری طرز تهیه این مربای خوشمزه و خانگی هستید، با ما همراه باشید تا با هم قدم به قدم طرز تهیه مربای به با پوست را مرور کنیم. در این مقاله، نکات طلایی برای تهیه یک مربای به شفاف و خوش رنگ را به شما آموزش خواهیم داد.

مربای-به

مواد لازم برای تهیه مربای به با پوست

به نیم کیلو

شکر نیم کیلو

آب به مقدار لازم

زعفران ۱-۲ قاشق مرباخوری

دارچین به مقدار لازم

آب لیمو ۲ قاشق مرباخوری

طرز تهیه مربای به با پوست

۱. خرد کردن به‌ها

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای به با پوست ابتدا به‌های رسیده و زرد را خوب بشویید سپس به‌ها را به هر شکلی که دوست دارید با پوست خرد کنید. فقط حتما دانه‌های به را کنار بگذارید.

نکته: هم زمان که به‌ها را خرد می‌کنید یک ظرف آب کنار دستتان بگذارید و به‌ها را داخلش بیندازید تا رنگش عوض نشود.

۲. پخت اولیه مربای به

اکنون و در این مرحله به‌های خرد شده را داخل قابلمه بریزید بعد شکر را از همان ابتدای کار به قابلمه و به‌ها اضافه کنید سپس آب را به مقداری اضافه کنید که کاملا روی به‌ها را بگیرد. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بعد از اینکه به جوش آمد شعله را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مربا در این مرحله حدود ۴ ساعت بپزند. (برای پخت مربای به صبور باشید.)

نکته: اگر شعله را زیاد کنید مربا تیره رنگ می‌شود.

۳. اضافه کردن زعفران و دارچین و پخت نهایی

بعد از ۴ ساعت که به‌ها پختند، دم‌کنی بگذارید و چهار ساعت دیگر اجازه دهید به‌ها با شعله کم بپزند. (دقت کنید که زمان لازم برای پخت مربای به با توجه به نوع به شما و البته ذائقه شما برای سفت بودن به در مربا می‌تواند بین یک ساعت تا چهار ساعت متغیر باشد. بنابراین با توجه به سلیقه خود بعد از یک ساعت از پخت مربا آن را امتحان کنید. اگر به نظرتان به میزان لازم پخته آن را خاموش کنید، در غیر این‌صورت اجازه دهید زمان بیشتری بپزد. )

اگر دوست داشتید که مربایتان گردو هم داشته باشد، الان نوبت اضافه کردن گردوی خرد شده است. بعضی‌ها به این مربا زعفران و دارچین هم اضافه می‌کنند. در انتهای کار ۲ قاشق آب لیمو به آن اضافه کنید تا مربا شکرک نزند در نهایت مربای شما آماده است، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربا خنک شود.

نکته: غلظت مناسب مربای به

برای اینکه بفهمیم غلظت مربای به مناسب است باید مقداری از شربتش را داخل یک ظرف بریزیم تا خنک شود بعد باید با انگشت امتحان کنید. اگر مثل عسل کش آمد یعنی آماده است.

یک روش دیگر هم این است که داخل یک لیوان آب سرد یک مقدار از شربت مربا را بریزیم، اگر ته‌نشین شد و باز نشد یعنی اینکه شربت کاملا آماده و خوب به قوام رسیده است اما اگر باز شد و حل شد یعنی هنوز آماده نیست و باید اجازه دهید مربا بپزد.

اگر بگذارید یک شب تا صبح مربا خنک شود و قشنگ مشخص شود که غلظتش مناسب است یا نه خیلی بهتر است.

نکات تکمیلی برای تهیه مربای به با پوست

تهیه مربای به درست مثل طرز تهیه کمپوت به از آن دسته کارهای آشپزخانه است که باید با حوصله انجام دهید چون این مربا برای خوش‌رنگ شدن باید به خوبی بپزد. اما در کنار خوشرنگی باید به نکات زیر هم برای تهیه بهتر این مربا دقت کنید:

تهیه مربای به بدون پوست یا مربای به رنده شده

بسته به زمان و سلیقه خود می‌توانید به‌های مربا را یا پوست بگیرید یا رنده کنید. البته خرد کردن بِه به سلیقه شما برمی‌گردد. یکی از جذاب‌ترین روش‌های خرد کردن به این است که آن را به شکل نگینی خرد کنید. 

نسبت مواد مربای به

برای تهیه مربای به باید حتما به نسبت مواد دقت کنید. بهترین نسبت شکر و به برای تهیه مربای به در نظر گرفتن میزان یکسان به و شکر است یعنی اگر یک کیلو به دارید، یک کیلو هم شکر استفاده کنید. البته اگر شکر ندارید هم می‌توانید قند را جایگزین کنید. البته باز هم می‌توانید اگر دوست دارید شیرینی مربای شما کمتر باشد میزان شکر را کمی کمتر در نظر بگیرید یا به جای شکر از جایگزین‌های شکر استفاده کنید.

برای این که همیشه نسبت مواد مربای به شما درست باشد حتما از پیمانه مناسب استفاده کنید. 

دلایل شکرک و کپک زدن مربای به

اگر بعد از اینکه مربا را درست کردید، مربا کپک زد دلیلش این بوده که آبش زیاد بوده یا خوب به غلظت نرسیده است پس دقت کنید که مربا به غلظت مناسب برسد.

یکی از مشکلات دیگری که بعد از تهیه مربای به ممکن است با آن روبرو شوید، شکرک زدن مرباست. اگر مربای شما شکرک زد یعنی شکرش زیاد بوده بنابراین مربای شکرک‌زده را دوباره روی حرارت قرار دهید، مقداری آب داخلش بریزید و اجازه دهید دوباره به قوام بیاید. بعد مربای شما آماده است و می‌توانید مربای به را مجدد استفاده کنید.

خوش رنگ شدن مربای به

علاوه بر گذاشتن دم‌کنی روی قابلمه در مرحله پخت، برای خوشرنگی مربای به بهتر است از قابلمه مس سفید استفاده کنید تا مربای شما خوشرنگ‌تر و جذاب‌تر شود.

ضمنا دقت کنید که مربای به از لحظه‌ای که شروع به جوشیدن می‌کند، کف می‌کند پس تا زمانی که کف می‌کند حتما کف را بگیرید و دور بریزید.

همچنین برای اینکه مربای به هنگام پخت تیره نشود و رنگ قرمز و زیبای خودش را حفظ کند، بهتر است آن را با حرارت ملایم و در مدت زمان مناسب بپزید. عجله در پخت یا استفاده از شعله زیاد می‌تواند رنگ میوه را خراب کند. همچنین استفاده از ظرف کاملا تمیز و خشک، هم در هنگام پخت و هم برای نگهداری نهایی مربا، نقش مهمی در حفظ شفافیت و رنگ آن دارد.

بعد از پایان پخت، صبر کنید تا مربا کاملا خنک شود و سپس آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید. اگر مربای داغ را زودتر بسته‌بندی کنید یا در ظرف‌های نم‌دار بریزید، احتمال تیره شدنش بالا می‌رود. این نکات ساده کمک می‌کنند تا مربای به خوش‌رنگ و اشتهابرانگیزی داشته باشید.

وب گردی

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج