طرز تهیه سیب‌ پلو کرمانشاهی؛ ساده، اما خوشمزه
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
ایرانیان - F داخلی موبایل111
کلینیک زیبایی پارسیس_f موبایل
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
پارسیس - f تبلت
کتاب لند_1
لایکو_1
اپیلاسیون نانا 1
اپیلاسیون نانا 3
لایکو_3
کتاب لند_3
لایکو_4
کتاب لند_4
اپیلاسیون نانا 4
اپیلاسیون نانا 2
کتاب لند_2
لایکو_2
ایرانیان - F داخلی1111
کلینیک زیبایی پارسیس_f
۱۰۶۷۰۲۹
۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰
۱۵۳۱۷
علی‌رغم اینکه اکثر ما آشپزی کرمانشاه را با غذا‌هایی مثل دنده کباب و یا خورشت خلال می‌شناسیم، اما باید گفت که سیب پلو (سیب‌زمینی پلو) کرمانشاهی از جمله غذا‌های پرطرفداریست که علاوه بر خوشمزگی طرز تهیه بسیار ساده‌ای هم دارد.

مجله افق‌کوروش: علی‌رغم اینکه اکثر ما آشپزی کرمانشاه را با غذا‌هایی مثل دنده کباب و یا خورشت خلال می‌شناسیم، اما باید گفت که سیب پلو (سیب‌زمینی پلو) کرمانشاهی از جمله غذا‌های پرطرفداریست که علاوه بر خوشمزگی طرز تهیه بسیار ساده‌ای هم دارد. در غرب کشور سیب پلو کرمانشاهی را به روش‌های مختلفی طبخ می‌کنند. سیب پلو کرمانشاهی یکی از انواع پلو به اصطلاح قاطی و مخلوط است که هم با گوشت چرخ‌کرده و هم با مرغ پخته می‌شود و گاهی هم به همراه تن‌ماهی سرو می‌شود. در این مطلب طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی به روش طبخ با گوشت و مرغ را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه سیب‌ پلو کرمانشاهی؛ ساده، اما خوشمزه

مواد لازم

  • برنج: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
  • شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • گوشت (گوشت قرمز یا گوشت مرغ): به میزان لازم

طرز تهیه سیب‌ پلو کرمانشاهی؛ ساده، اما خوشمزه

طرز تهیه سیب‌ پلو کرمانشاهی؛ ساده، اما خوشمزه

طرز تهیه

مرحله اول: برای تهیه این پلو خوشمزه و اصیل ابتدا برنج را پس اینکه شستید در آب خیسانده و نمک بزنید و کنار بگذارید تا به مدت حداقل نیم ساعت در آب خیس بخورد. سیب زمینی‌ها را پوست کنده و به صورت مکعب مربع‌های کوچک درآورید. می‌توانید برای اینکه سیب زمینی‌ها سیاه نشوند و با عجله و نگرانی از خشک و سیاه شدن آن‌ها به آشپزی ادامه ندهید، آن‌ها را هم در یک ظرف آب بریزید.

مرحله دوم: مرحله بعدی پرکردن آب در قابلمه برای پخت برنج است. سعی کنید قابلمه‌ای انتخاب کنید که معادل ۵ تا ۶ پیمانه برنج در آن جا بگیرد. پس از جوش آمدن آب در قابلمه، برنج را در آن بریزید و اجازه دهید تا برنج به مدت سه تا چهار دقیقه بجوشد. یک دقیقه مانده تا برنج را آبکش کنید، آب سیب زمینی را خالی کرده و سیب زمینی را به برنج اضافه کنید.

مرحله سوم: بعد از یک دقیقه برنج و سیب زمینی را آبکش کنید. نمک برنج را اندازه کنید و در قابلمه روغن بریزید و برنج را با کفگیر داخل قابلمه بریزید. توجه داشته باشید که زمان ریختن هر کفگیر به داخل قابلمه مقداری شوید روی برنج بپاشید.

کمی زردچوبه و پیاز داغ را که از قبل آماده کرده‌اید هم لابه‌لای برنج همراه با شوید به آن اضافه کنید. حالا می‌توانید زیر شعله قابلمه را کم کرده و بگذارید تا برنج دم بکشد.

کته به‌جای آبکش!

شما می‌توانید این غذا را به صورت کته هم آماده کنید. برای این منظور سیب زمینی نگینی شده را با کمی نمک و زردچوبه تفت می‌دهیم، پس از آن برنج را با شوید، به اندازه یک بند انگشت آب روی آن بر روی شعله قرار داده و درب قابلمه را می‌گذاریم.

پس از تبخیر شدن آب برنج، سیب زمینی نگینی شده را به آن اضافه کرده و در قابلمه را می‌گذاریم تا برنج ما دم کشیده و آماده سرو شود.

طرز تهیه سیب پلو با مرغ

برای تهیه و سرو سیب پلو با مرغ، تکه‌های مرغ را با روغن محلی یا کره و زعفران سرخ کرده تا مرغ‌ها تقریبا به رنگ طلایی درآیند. بعد از این مرحله یک عدد پیاز متوسط را رنده کرده و کمی نمک و فلفل با مقداری کمی آب به آن اضافه می‌کنیم.

شعله گاز را متوسط می‌کنیم تا مرغ آرام آرام بپزد. بعد از بیست دقیقه به آن یک قاشق آبلیمو و کمی زعفران اضافه می‌کنیم. حالا مرغ ما آماده است تا در دیس غذا کنار سیب پلو قرار بگیرد.

سیب پلو با گوشت

طرز تهیه سیب‌ پلو کرمانشاهی؛ ساده، اما خوشمزه

ابتدا یک عدد پیاز متوسط را رنده کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا رنگ آن طلایی شود، در مرحله بعد معادل ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را به همراه نمک و زردچوبه به پیاز اضافه می‌کنیم، گوشت چرخ‌کرده را تفت داده تا رنگش تغییر کند، سپس رب گوجه‌فرنگی را به آن افزوده و مخلوط می‌کنیم.

حالا گوشت چرخ کرده ما آماده است. می‌توانیم گوشت چرخ کرده به همراه شوید لابه‌لای برنج ریخته و بگذاریم تا برنج دم بکشد و یا اینکه جداگانه در تزیین کنار برنج از آن استفاده کنیم.

سیب پلو با تن ماهی یا خرما و کشمش

طرز تهیه سیب‌ پلو کرمانشاهی؛ ساده، اما خوشمزه

سیب پلو کرمانشاهی از غذا‌های سنتی کرمانشاه است که به دلیل خوشمزگی و طعم شگفت‌انگیز شوید گاهی حتی بدون گوشت و با کشمش، پیازداغ، خرما هم سرو می‌شود. برخی علاوه بر شوید از سبزی شنبلیله هم استفاده می‌کنند. حتی برخی به جای گوشت قرمز و یا مرغ، این غذا را با تن ماهی و سالاد شیرازی هم سرو می‌کنند.

انتشار یافته: 1
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
18:27 - 1399/09/22
اصل اين غذا هيچگونه مرغ و گوشت و ماهي نداره و فقط بايد با روغن كرمانشاهي ، كاملا چرب و چيلي باشه بطوريكه عطرش تمام محله رو در بر بگيره ! بخصوص ته ديگش كه بينظيره !
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
بهمن پور_داخلی1
استخدام_1
شیرآلات زمانی_1
شیرآلات زمانی_3
بهمن پور_داخلی3
استخدام_3
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
شیرآلات زمانی_4
بهمن پور_داخلی4
استخدام_4
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
استخدام_2
شیرآلات زمانی_2
بهمن پور_داخلی2
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
کیان برنا_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
ایرانیان- فوتر موبایل222
تدبیرکالا_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر
دکتر عارفی - فوتر
فنی آتل_فوتر
کیان برنا_فوتر
ایرانیان-فوتراصلی222
رستوران پارسیان_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
شفا_فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
قالیشویی نوین_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر2
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
قالیشویی ادیب_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر