شکاف میان اصولگرایان در آستانه انتخابات ۱۴۰۰
محمدباقر قاليباف اگرچه رياست يك قوه را به عهده دارد اما هنوز پرونده قوه مجريه در نگاه طرفدارانش بسته نشده و همه تلاش خود را ميكنند كه زمينه را براي حضور او مهيا كنند.
روزنامه اعتماد: محمدباقر قاليباف اگرچه رياست يك قوه را به عهده دارد اما هنوز پرونده قوه مجريه در نگاه طرفدارانش بسته نشده و همه تلاش خود را ميكنند كه زمينه را براي حضور او مهيا كنند.
اخباري كه اخيرا درباره اراده او براي كانديداتوري منتشر شده نيز مويد اين مدعاست. مسير او براي رسيدن به «پاستور» اما چندان هموار به نظر نميرسد و ناهمواريهاي بيشماري دارد. رويكرد اصلاحطلبان و ايرادهايي كه به واسطه سالهاي حضور و مديريتش در شهرداري تهران عليه او وارد ميدانند فقط يك مورد از اين موانع است. بخشي از مشكل او اما درون جبهه اصولگرايي است. برخي طيفها در اين جريان سياسي نگرشهاي متفاوتي دارند كه عمدتا با قاليباف و همفكرانش همسو نيست و بيش از همه شايد اين جبهه پايداري است كه با او مساله دارد.
دعواهاي اين دو طيف اصولگرا تازگي ندارد اما اكنون و در آستانه انتخاباتي كه براي قاليباف اهميت خاص دارد بيش از هميشه در مركز توجه است. ماجراي اخير درباره دستكاري جداول بودجه در واقع تازهترين نمود بيروني اين اختلافات است. ماجرايي كه نشان ميدهد جدال قدرت بين تندروترين طيف اصولگرا و رييس فعلي به اين سادگيها پايان نمييابد. درست است كه رقابتهاي انتخاباتي ۹۸ پايان يافته و هر دو طيف نيروهاي خود را به «بهارستان» رساندهاند اما اختلافنظرها و زاويه در ديدگاه بين آنان چنان است كه هر بار به يك بهانهاي بروز داده ميشود.
اكنون هم كه فرصت چنداني تا انتخابات نمانده و هركدام از اين دو طيف سياسي مايل است منافع بيشتري از آن خود كند يك بار ديگر شاهد بالا گرفتن دعوا هستيم. البته برخي معتقدند كه اين رويارويي با دومين اجلاس يازدهمين دوره مجلس نيز بيارتباط نيست. پايداري كه رفتهرفته و طي عمر سياسي خود تندتر و راديكالتر شده بارها عليه قاليباف شمشير كشيده اما اكنون انگار عزم خود را جزم كرده تا با تخريب و هجمه به رييس مجلس هم روياي رسيدن او به «پاستور» را به باد دهد و هم شانسي براي استمرار حضورش در جايگاه هيات رييسه مجلس باقي نگذارد!
همين است كه مساله بودجه را- كه تقريبا در همه ادوار گذشته پارلمان مطرح بوده- بهانه كرده و با مخاطب قرار دادن قاليباف توضيح ميخواهند. اينكه نامه خضريان و چندين نماينده ديگر به قاليباف در اين باره به كجا ميرسد و چه نتيجهاي دارد، بحث ديگري است اما آنچه از اين ماجراها به ذهن متبادر ميشود، آن است كه پايداري روزبهروز از قاليباف دور ميشود كه نتيجه آن را اولا در انتخابات رياستجمهوري پيشرو كه گويا هم قاليباف كه احتمال نامزدياش وجود دارد و هم سعيد جليلي كه به ظن پايداري گزينه اصلح است، نمود پيدا خواهد كرد ثانيا در جريان رقابتهايي كه به زودي براي تكيه زدن بر كرسي رياست پارلمان شكل ميگيرد، بروز و ظهور خواهد يافت.
طيف پايداري كه به تندروي در جريان سياسي اصولگرا شهره است اين روزها بيش از هر زمان ديگر با قاليباف و يارانش اصطكاك دارد به نحوي كه فاصله بين اين دو خرده جريان سياسي مشهود است و از اين پس به سادگي قابل پنهان كردن نيست. نتيجه اين فاصلهگيري اما بعدتر يعني مشخصا پس از دو انتخابات رياستجمهوري و هيات رييسه مجلس است كه معلوم ميشود جدال قاليباف و پايداري به نفع كداميك بوده و در صورت تداوم رويه موجود،كداميك بيشتر صدمه ميبيند.
پاسخ به اين پرسش نيز البته با در نظر داشتن مواضع معمول پايداري كه بازي برهمزني وصف شايستهاي براي آن است، ميتوان گفت كه اين گروه اصولگرا بلد است، چگونه و چطور منافع خود را تامين كند لذا اين قاليباف است كه بايد فاصله خود را با پايداري تنظيم كند. تاكنون با وجود حمله افرادي چون خضريان كه از جوانان پايداري محسوب ميشود، قاليباف واكنشي نشان نداده اما به نظر ميرسد فاصله رييس مجلس با بخشي از پايداري بيشتر از يك سال گذشته خواهد شد.
تبلیغات متنی
-
هشدار مهم درباره پیامدهای روانی حوادث اخیر
-
شکار پهپاد پنهانکار روی عرشه ناو هواپیمابر
-
شهرآوردی برای درمان بیخوابی؛ توپچیها فینالیست شدند
-
بیانیه اتحادیه عرب درباره جنگ احتمالی در ایران
-
اینترنت هنوز به شرایط عادی بازنگشته است
-
ترامپ شبانه درباره توافق با ایران سخنرانی کرد
-
گلزن پرسپولیس، تنها نامزد مایکل برای بوندسلیگا!
-
تصویری از ملاقات وینیسیوس و کیم کارداشیان در پاریس!
-
بگذارید هنرمندان از درد مردم حرف بزنند
-
عکس توجهبرانگیز از وضعیت هماکنون آسمان ایران
-
فال روزانه چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ | فال امروز| Daily Omen
-
دعوت رسمی نتانیاهو از آذربایجان خبرساز شد
-
تصاویر تست پروازی بالگردهای Mi-۲۸ در غرب تهران
-
ستاره پرسپولیسی یاغی شد!
-
دانشمندان راز بازگشت جوانی را کشف کردند
-
ترامپ شبانه درباره توافق با ایران سخنرانی کرد
-
عکس توجهبرانگیز از وضعیت هماکنون آسمان ایران
-
تصاویر تست پروازی بالگردهای Mi-۲۸ در غرب تهران
-
روسیه برای یکسره شدن توافق ایران و آمریکا بسته پیشنهادی داد
-
ارتباط ایران با پهپاد ارسالی بر فراز ناو آمریکا قطع شد
-
گزارشی از احتمال انتقال پیام رهبر انقلاب به پوتین توسط لاریجانی
-
مالزی نفتکشهای توقیفی منتسب به ایران را آزاد کرد
-
سکوت هادی چوپان درباره وقایع اخیر شکست
-
نتانیاهو پیش از آغاز مذاکرات، درباره ایران به آمریکا هشدار داد
-
پیغام کاخ سفید درباره مذاکرات بعد از تنش ساعات پیش
-
ایران با کشور همسایه وارد یک معامله عجیب شد
-
یک روایت از علت درخواست ایران برای تغییر محل مذاکره
-
پیغام تلخ علی نصیریان به مردم در تولد ۹۱ سالگیاش
-
علی شمخانی خبر داد: جنگ حتمی است
-
ناو هواپیمابر آمریکا مدعی سرنگونی یک پهپاد ایرانی شد
-
اعزام پهپادهای سپاه برای تعقیب آبراهام لینکلن
-
استعفای وکیل شاکی پرونده «پژمان جمشیدی»
-
ساعدینیا بازداشت و تمام اموال وی مصادره شد
-
پدیده دنیای مداحان در شبکه سه رونمایی شد
-
طراحی پوستر سفر کاریِ سعید جلیلی جلبتوجه کرد
-
زمان دیدار ویتکاف و عراقچی در استانبول مشخص شد
-
تصمیم جدید درباره حقوق کارکنان دولت در سال ۱۴۰۵
-
حامد بهداد و بهنوش طباطبایی دعوت جشنواره را پس فرستادند
-
نیروهای ویژه آمریکا در دیگو گارسیا مستقر شدند
-
حجت اشرفزاده همکاری با صداوسیما را متوقف کرد
-
تصاویری از آتشسوزی گسترده در غرب تهران
-
الناز شاکردوست از سینما خداحافظی کرد
-
مقام روسی: پیامهای آمریکا به ایران، اولتیماتوم هستند
-
واکنش تند پدیده استقلال به برنامه شبکه افق
-
هدف احتمالی ترامپ از «محاصره دریایی ایران» فاش شد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
آقا داخل بودجه دست نبر