۱۲۳۲۶۰۴
۳۴ نظر
۴۹۶۷
۳۴ نظر
۴۹۶۷
پ

یک واقعیت تلخ درباره زندگیِ پسران ایرانی

روزنامه اینترنتی فراز در گزارشی به بررسی دلایل خودکشی سربازان پرداخته است.

روزنامه اینترنتی فراز در گزارشی به بررسی دلایل خودکشی سربازان پرداخته است.

یک واقعیت تلخ درباره زندگیِ پسران ایرانی

در این گزارش می‌خوانیم:

به دلایل نامعلوم منابع رسمی کشور هیچگاه آمار‌های مربوط به خودکشی را اطلاع رسانی نمی‌کنند‌. هیچگاه هم شاهد آن نبوده‌ایم که از طرف سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی یک کار‌گروه تخصصی برای تحلیل و بررسی دلایل و زمینه‌های خودکشی سربازان وظیفه تشکیل شده باشد.

با این وجود گاهی وقت‌ها انتشار خبر خودکشی یک سرباز جوان تیتر یک اخبار می‌شود و دل بسیاری از هموطنان را به درد می‌آورد؛ ‌«خودکشی یک سرباز در تیرماه گذشته در مشهد به خاطر مسائل عشقی‌»‌، «‌خودکشی یک سرباز اردبیلی در پادگانی در تهران‌ در آذر‌ماه ۱۴۰۰»‌، «‌خودکشی یک سرباز در کرج‌»‌، «‌خودکشی یک سرباز در کلانتری مسعودیه‌»، «‌خودکشی یک سرباز در فسا با خوردن قرص‌»‌‌، «‌خودکشی یک سرباز در بازداشتگاه در اشنویه‌ به خاطر مسائل روحی». اینها تنها قسمتی از اخباری است که با یک جستجوی ساده در گوگل به راحتی به آن دسترسی پیدا خواهید کرد.                                                                             

جدایی از خانواده و پرتاب یکباره به شرایط سربازی برای خیلی از جوانان ساده نیست. بسیاری از سربازان در برابر مشکلات خود احساس تنهایی شدید می‌کنند و این مسئله ممکن است باعث افزایش حساسیت به «‌محرک­های خارجی‌»، «‌ناراحتی‌» و «‌افسردگی‌» شود. اقدام به خودکشی در سربازان می‌تواند در نتیجه عوامل متعددی از جمله: «‌مشکلات روانی‌»‌، «‌مشکلات فردی و خانوادگی‌»‌، «‌مشکلات محل خدمت و همکارها»‌، «‌مشکلات جسمانی»‌‌، «مشکلات اقتصادی‌»‌، «‌‌اعتیاد‌»باشد.                                                                                       

یک واقعیت تلخ درباره زندگیِ پسران ایرانی

بر اساس یک تحقیق که در سال ۱۳۹۰ در مرکز تحقیقات دانشگاه تهران انجام شده بود‌، میزان تاثیر ۶ عامل اصلی فشار بر روی سربازانی که از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۸۶ اقدام به خودکشی کرده بودند مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس این تحقیق در‌صد عوامل فشار عوامل منجر به خودکشی سربازان به شرح زیر اعلام شد:                                                                              

۱- مشکلات روانی: ۳۷.۲۴٪                                                                                                                      

۲ـ مشکلات فردی و خانوادگی: ۳۶.۶۶٪                                                                                                 

۳ـ مشکلات محل خدمت و همکاران: ۱۳.۷۸٪  

۴ـ مشکلات جسمانی: ۳.۸۱٪                                                                                                                            

۵ـ مشکلات اقتصادی: ۱.۷۴٪                                                                                                                              

۶- اعتیاد: ۶.۷۴٪                                                                                                                                          

 سه پژوهشگر پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی به نام‌های «‌محسن غلامی‌زرینی‌»‌، «مهدی مقیمی‌»‌ و «‌‌مسعود سلطانی‌»‌، در تابستان سال ۹۸ با توجه به فراوانی خودکشی در میان جوانان و به خصوص سربازان‌، متاثر از شرایط محیطی با قصد آزمون تجربی «‌نظریه فشار‌» در مورد خودکشی‌، در تابستان سال ۱۳۹۸ در یک جامعه آماری تعداد ۵۰ سرباز مرزبانی را مورد تحقیق قرار دادند و نتایج این تحقیق را درسایت ذکر شده قرار دادند.‌                                                                                      

این پژوهشگران جوان پس از انجام این تحقیق به این نتیجه رسیدند که خودکشی بیشتر سربازان می‌تواند در نتیجه «‌فشار ایجاد شده به خاطر شکست در دست‌یابی به اهداف‌ ارزشمند مثبت» باشد. این پژوهش حاکی از آن است که متغیر‌های «‌فشار منزلتی‌»‌، «‌فشار رابطه‌ای‌» و حذف «‌محرک مثبت‌» با خودکشی سربازان رابطه مستقیم و معناداری دارد. بنابراین با کمک به سربازان در بهبود مهارت‌های ارتباطی و تاب آوری می‌توان بر پیشگیری از خودکشی در پادگان‌ها تاثیر گذاشت.  

یک واقعیت تلخ درباره زندگیِ پسران ایرانی

‌فشار ایجاد شده به خاطر شکست در دست‌یابی به اهداف‌ ارزشمند مثبت: بر‌اساس اولین جزء از نظریه فشار عمومی‌، افرادی که در رسیدن به اهداف ارزشمند مثبت خود شکست می‌خورند‌، ‌«فشار‌» را تجربه خواهند کرد. این نوع از فشار بر ۳ مقوله فرعی تقسیم می شوند که عبارتند از: ۱ـ «گسست میان آرزو‌ها و توقعات»‌، ۲ـ «‌گسست میان توقعات و دستاورد‌های واقعی‌»، ۳ـ «‌گسست میان پیامد‌های مورد انتظار و پیامد‌های واقعی.‌»   

فشار منزلتی: هنگامی‌که فرد برای دستیابی به یک منزلت خاص، «‌استرس‌» را تجربه می‌کند‌، فشار منزلتی اتفاق می‌افتد. برای اندازه‌گیری مفهوم فشار منزلتی از ۲ بعد منزلت میان‌فردی که و مشغولیت در خدمت سربازی استفاده شده است.                                           

فشار رابطه‌ای:‌‌ هنگامی‌که فرد در تلاش برای داشتن یک رابطه مثبت با خانواده و همسالان‌، استرس را تجربه می‌کند، این فشار اتفاق می‌افتد. برای اندازه‌گیری فشار رابطه‌ای از ۳ بعد «‌رابطه منفی با خانواده»، «‌رابطه با فرماندهان» و «رابطه منفی با هم‌دوره‌ها» استفاده شده است.                  

شش نوع خودکشی چه هستند؟                                                                    

«‌حمید قهرمانی‌»‌، کارشناس ارشد بالینی‌، درمانگر و مشاور خانواده در خصوص عوامل موثر در ایجاد انگیزه خودکشی در میان سربازان و را‌ه‌های مقابله با این امر به گفتگو پرداخت. قهرمانی در پاسخ به این سؤال فراز که چه عواملی روانی باعث ایجاد انگیزه خودکشی در سربازان می‌شود، گفت: خودکشی از لحاظ مفهومی یک اقدام عامدانه و آسیب به خود است که منجر به مرگ می‌شود. خودکشی از نظر ویژگی انواع مختلفی دارد. یک دسته از انواع خودکشی‌‌ها، ‌«خو‌دکشی شرطی‌» است. به این شکل که شخص برای رهایی از رنج‌های روان‌شناختی‌، فشار‌های روانی‌، تحمل نا‌پذیری و نیاز‌های روانی خود اقدام به خود کشی می کند.

وی افزود: مانند کسی که از بی‌آبرویی می ترسد و ترس از ننگ و رسوا شدن دارد، تحمل شکست را ندارد یا اینکه فرد با تهدید و اقدام به خود‌کشی موفق شده است تا امتیازاتی را بگیرد و این موضوع باعث تقویت رفتار خودکشی می شود که به آن خودکشی شرطی می‌گویند.

به گفته قهرمانی دومین نوع خودکشی، «‌خودکشی کنشی یا واکنشی» است.

یک واقعیت تلخ درباره زندگیِ پسران ایرانی

او در این باره توضیح داد: در این حالت هدف فرد از خودکشی جستجوی راه حل است، مثل واکنش به یک اتفاق یا رویداد اجتماعی یا شرایط سیاسی و رساندن یک پیام به یک فرد خاص یا جامعه و یا برای فرار از تنگنا‌های ایجاد شده سیاسی، اجتماعی، قانونی و یا به قصد انتقام‌جویی اقدام به خودکشی می‌کند.

این روانشناس بالینی ادامه داد: سومین نوع خودکشی، «خودکشی احساسی» است که فرد به دلیل یاس و نا‌امیدی  و عجز و ناتوانی اقدام به خودکشی می‌کند، که می تواند ناشی از اختلال افسردگی، غم شدید ناشی از سوگ و غم از دست دادن عزیزان باشد و یا ناشی از خشم باشد.

وی چهارمین نوع خودکشی را «‌خودکشی شناختی» عنوان کرد و توضیح داد: در این حالت فرد به دلیل محدودیت افکار و تنگنا‌های شناختی که دارد اقدام به خودکشی می‌کند. به عنوان مثال فرد معنای زندگیش را از دست داده است، یا معنای اصلی زندگی را پیدا نکرده است و به پوچی رسیده است، یا ممکن است فرد در نتیجه از دست دادن معشوقه اش اقدام به خودکشی کند و این باور را دارد که خودکشی می تواند او را به معشوقه‌اش برساند و با او پیوند داشته باشد و یا در صورت داشتن فکر گناه، گناه خود را با خودکشی جبران کند یا اینکه به فردی وفاداری خود را اثبات کند.

قهرمانی افزود: پنجمین نوع خودکشی «خودکشی رابطه ای» است. در این حالت فرد به دلیل خارج شدن از یک رابطه اقدام به خودکشی می کند. این رابطه ممکن است رابطه عاطفی، دوستانه یا هر رابطه دیگری باشد. مثلا جدا شدن از همسر، معشوقه و یا یک دوست که تحمل آن شرایط را ندارد و اقدام به خودکشی می کند.

وی در توضیح ششمین نوع خودکشی گفت: آخرین نوع خودکشی، «‌خودکشی دوره‌ای» است. افرادی هستند که به صورت تداومی افکار خودکشی در ذهنشان تکرار می شود که می‌تواند در نهایت منجر به خودکشی شود. این نوع خودکشی می تواند ناشی از توهمات شنیداری باشد. این نوع توهمات در افراد دارای بیماری «اسکسیزوفرنی» که ۵ نوع مختلف دارد دیده می شود و یا اینکه می تواند در نتیجه افسردگی عمیق باشد.   

یک واقعیت تلخ درباره زندگیِ پسران ایرانی   

سه موضوع مختلف درباره خودکشی

این روانشناس بالینی در ادامه صحبت‌های خود به فراز گفت: در اینجا لازم است چند موضوع را از هم جدا کنیم. موضوع اول «فکر خودکشی» است، یعنی فرد گه‌گاهی به صورت دوره‌ای یا همواره افکار خودکشی را در ذهن خود می‌پروراند؛ اما برنامه‌ای برای آن ندارد و یا به صورت جدی به آن فکر نمی‌کند و حتی با افکار خودکشی مقابله می‌کند.

قهرمانی اضافه کرد: موضوع دوم «قصد خودکشی» است. قصد خودکشی به این معنا است که فرد افکار خود را پردازش کرده است، وسعت داده و میل و تصمیم به خودکشی در او قوی است.

وی گفت: موضوع سوم «‌اقدام به خودکشی‌» است که فرد فکر و برنامه آن را از قبل داشته است و اقدام عملی به انجام خودکشی کرده است؛ حال این اقدام می‌تواند منجر به مرگ فرد شود یا اینکه با اقدامات انجام شده از مرگ رهایی یابد.                                       

حمید قهرمانی در پاسخ به این سؤال که برای کم کردن فشار روانی و ایجاد سلامت روانی در سربازان چه اقداماتی باید انجام داد، گفت: دوره سربازی در سنین بسیار حساس ۱۸ تا ۲۲ سالگی اتفاق می‌افتد و این دوران، آغاز یک دوره بحرانی شناخته می‌شود، به دلیل آنکه تحت تاثیر ترشح هورمون‌ها و رسیدن به سن بلوغ نیاز‌های روانی خاصی را دارد و به دنبال آن‌ها فرد تمایل به آزادی دارد؛ اما در خدمت سربازی فرد در شرایطی قرار می‌گیرد که فشار روانی بسیار است.

وی افزود: در چنین شرایط سنی حساسی فرد مجبور به گذراندن دوره خدمت سربازی است. فرد در این دوره تحت فشار شرایطی قرار می گیرد که مطلقا باب میل آنها نیست، اما برای کاهش فشار‌ها، حضور روان‌شناس برای آموزش مهارت‌های زندگی در شرایط سخت الزامی است.

قهرمانی در پاسخ به این سؤال که آیا پیش از اعزام سربازان به خدمت سربازی انجام معاینات روان‌شناختی ضرورت دارد یا نه، به فراز فراز گفت: قطعا این معاینات ضرورت دارد و تا حدودی هم انجام می شود؛ اما کامل نیست، چرا که افرادی که زمینه‌های خودکشی و افکار خودکشی دارند لازم است که شناسایی شوند و مداخلات به موقع در مورد آنها صورت گیرد.

قهرمانی در پاسخ به این سؤال که آیا حضور روان‌شناسان در پادگان ها می‌تواند به بهداشت روانی سربازان کمک کند، گفت: قطعا و بدون شک حضور روان‌شناسان به نسبت جمعیت سربازان در پادگان‌ها لازم و ضروری است چرا که حضور روان‌شناس در مراکز نظامی باعث کاهش فشار های روانی می‌شود.

این روانشناس بالینی توضیح داد: واقعیت این است که فشار‌های روانی در زمان خدمت سربازی بسیار زیاد است. در ارتش یک جمله بسیار معروف داریم و آن این است که «‌درارتش چرا وجود ندارد»، یعنی شما حق اعتراض ندارید، آن هم در شرایطی که نوجوان و جوان نیاز به ابراز بیان و بروز افکارش دارد، نیاز به هم‌صحبتی، آزادی و استقلال دارد؛ اما در شرایط بسیار محدود حق بیان افکار ، حق بیان «چرا» و حق بیان اعتراض را ندارد.

وی ادامه داد: از جهت دیگر فرماند‌هان در پادگان‌ها معمولا برای کنترل سرباز‌ها روش‌ها و ابزار‌هایی را بکار می برند که خود این روش ها باعث افزایش فشار روانی می شود. از جمله این ابزار‌ها لغو مرخصی‌ها است که از جمله موارد آسیب رسان به روحیه سرباز ها است. بازداشت‌ها، پست‌ها و نگهبانی های اجباری ، تنبیهات فیزیکی اجباری که یک سرباز ممکن است توانایی انجام آن را نداشته باشد، از جمله موارد دیگر آسیب رسان و موثر در خودکشی سربازان است.

قهرمانی در پایان تاکید کرد: در چنین شرایطی چنانچه یک روان شناس در کنار سرباز‌ها حضور نداشته باشد تا آموزش‌ها و مهارت‌های عبور از این شرایط را به آن‌ها یاد ندهد، فرد ممکن است تحمل و توانایی عبور از این مشکلات را نداشته باشد و اقدام به خودکشی کند.  

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ارشین

      دراین رابطه یک مطلب واقعی را بیان کنم که
      اگر کمک خدا نبود .چه بسا ممکن بود یک چنین اتفاقی به وقوع بپیونده.
      در مورخه 12 مرداد 1401 ساعت 3 بامداد
      پسری قصد رفتن به خارج جهت ادامه تحصیل به فرودگاه امام خمینی رفته .
      در آخرین مراحل عبور از گیت .افسر مربوطه
      آنقدر معطل میکنه که هواپیما حرکت کرده و این جوان وقتی به رمپ میرسه میبینه که هواپیما داره می ره .
      میشینه زمین و های های گریه میکنه .
      و خدا یکی را میفرسته .و علت را جویا میشه .و آن فرد با برج مراقبت تماس میگیره و هواپیما متوقف و آن جوان سوار شده و رفت

      اگر آن فرد نمی رسید به داد این جوان و برج بی خیال میشد .
      چه عواقبی ممکن بود برای این جوان و خانواده او رقم بخورد .

    • محمد

      این اتفاق یه رویداد طبیعی هستش . بهتره یه آمار از ارتش آمریکا هم بزاری . بیخود ذهن مخاطب رو گمراه نکنید .
      در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۷۰۱ نظامی آمریکایی دست به خودکشی زدند و این تعداد در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۱ به ۴۷۶ نفر رسیده است
      چرا هیچ وقت از اونا خبر تیتر نمی کنید .

      پاسخ ها

      • ناشناس

        ایالات متحده سربازی اجباری نداره. اونها با اختیار خودشون در ارتش ایالات متحده استخدام شده اند.

      • ناشناس

        امروزه ایالات متحده سربازی اجباری ندارد. اما قبلا هم که داشت، فقط همین یک نکته کافی است که محمد علی کلی گفت من به دلیل اعتقاداتم، نمی خواهم در ارتش ایالات متحده باشم. او نه تنها مجازات نشد، بلکه دادگاه، حق را به او داد و سال ۲۰۰۵ هم بالاترین مدالهای افتخار را از کاخ سفید گرفت.

      • افرلیل

        روان‌شناس پایگاه ما کل دغدغه‌ش این بود که خودکارهاش رو پس بدن بعد این‌که سربازا فرم پر می‌کنن‌. دو نفر راحت خودکشی کردن در طول خدمت‌م. گفته بود من مشکل روانی دارم، تو پرونده‌م هم نوشته، نمی‌توووووونم نگهبانی بدم. به‌زور گذاشتن‌ش سر پست نگهبانی با اسلحه! حتی با نگهبانی باتونی هم به‌ش نداده بودن. تو همون نیم ساعت اول خودش‌و کشت. یه بازرس هم از تهران اومد که خب افسرا یه ماستی مالیدن به قضیه و خیلی راحت تموم شد همه‌چیز؛ مث دفعهء قبل‌ش.
        کجا برم و به کی بگم چی کشیدیم تو این خدمت؟! البته شرایط خدمت همه یکسان نیست. برای بعضیا بهتر یا خوب‌ه اصن.

    • علی

      والا ما رفتیم سربازی نه افسرده شدیم نه دیوانه خیلی هم خوش گذشت

      پاسخ ها

      • ناشناس

        من به خاطر این بردگی، ده سال از عمرم توی دانشگاه تباه شد، حرف زور شنیدم، پول زور دادم نا امید شدم. اهداف و آرزوهام جلوی چشمم نابود شد. موهام سفید شد. عمرم رفت و توی ذهنم دیگه چیزی جز نفرت از این زندگی برده وار نیست. ننگ بر تو که از تباه شدن عمر میلیونها آدم خوشحالی.

      • ناشناس

        اجبار با بردگی چه فرقی داره؟

      • ناشناس

        حالم از زندگی اجباری به هم می خوره. لعنت به تمام کسانی که در طول تاریخ، دیگران رو برای اهداف خودشون به بردگی گرفتند.

    • بابک

      عکس هایی که گرفته شده است همگی لباس های تر و تمیز و مرتبی دارند، لطفاً به باقی پادگان ها هم سری بزنید ، تصویری قبل از ورود به پادگان و تصویری هنگام خارج شدن سربازان را ثبت نمایید تا متوجه شوید چه بلایی سر سربازان می آورند.

    • ناشناس

      یعنی نمی‌فهمید به خاطر چی خود کشی میکنند به خاطر اقتصاد به خاطر گیرونی بدون سرانجامی به آینده نامعلوم به خاطر عشق یک نفر دوست داره نمیتونه ازدواج کنه نمیتونه آینده شو بسازه همش به خاطر همینه این خودکشیا

      پاسخ ها

      • ناشناس

        وجود قوانین مثل مهریه و نفقه هم یادت رفت

    • بچه مردم

      اگه بیشترین درصد خودکشی روانی وخانوادگیست پس چرا درزمان غیر از خدمت سربازی این کارو نمی کنه

    • ناشناس

      از بچگی فشار بیخودی روانی روحی جسمی خیلی رو پسرهاست در ایران

    • علیرضا

      عزیز آمار آنها به طور رسمی منتشر میشه و در دسترس اجتماع هست اما اینجا هیچ آماری در مورد خودکشی چه افراد عادی چه نظامی اجازه انتشار نداره
      مطلب رو یکبار دیگه بخوان تا متوجه بشی هدف چیه

    • محمد

      با عرض معذرت
      این حقوق سربازان رو نمیخواید زیاد کنید قرار بود طبق قانون سرباز حداقل 3360 هزار تومان حقوق بگیرد که الآن 2500 میگیرد ما بقیش چی شد پس 5 ماه میگذره و هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده

    • ناشناس

      من در سن ۲۸ سالگی و با درجه افسری به خدمت رفتم و اینقدر که این دوران تاریک بود هنوزم حرص و کینه آن زمان در دلم هست و امیدوارم هیچ فرد دیگری به اجبار سربازی نرود و روزی سربازی حرفه ایی شود و دیگر شاهد تحقیر و خودسری افراد بالا دستی به سربازان نباشیم

    • ناشناس

      ناامیدی ونارضایتی ازچهره سربازان کاملا مشهود است.کاش سربازی اجباری نبود.

    • روزی که مرد نتونه خرج خودشو در بیاره میشه جهنم سبز

    • ⓗⓐⓜⓔⓓ

      وای خدا چقدر تاثیر گذار
      پدر بیامرز با پرواز بعدی مبرفت
      اونوقت هواپیما پرواز کرده چطور دوباره برگشت ،با دستور ریاست فرودگاه هم هواپیما بلند شده تا مقصد توقف نمیکنه

    • ناشناس

      واقعا".
      سربازی هم عالمی دارد

    • سرشناس

      فقط اردیبهشت ماه امسال بیش از دو‌ نفر در استان کرمان از سربازان خودکشی کردند

    • ناشناس

      هیچ وقت نخواهم رفت

    • رضا تهرانی

      حد اقل این را با اطمینان میگم که بخش بزرگی از جوونهای این سرزمین در دو ره خدمت سربازی است که با انواع مواد مخدر و سیگار آشنا میشن .

    • unco

      این حرف شما مثل پاک کردن صورت مسئله به جای حل اونه، این یه خبره نه یه صورت مسئله سیاسی

    • unco

      جای خوب خدمت کردی

    • .

      والا بهترین کار برای جوونا همین سربازیه من خودم ۱۶ سالمه ارزومه برم سربازی والا حرف مفت میزنن خودکشی

    • ناشناس

      ما با آمریکا چی کار داریم!!!! هرچی میشه امریکا امریکا.از صنعت و اقتصاد امریکا هم بورو بخون

    • ناشناس

      پسر تا سربازی نره مرد نمیشه دستشون درد نکنه که سربازی اجباریه هر چی خدمت سخت تر بهتر موفق باشید

    • ناشناس

      بخاطر نظام آموزشیه یک جوان یکدفعه ای از محیط خانواده دور میشه در دوران آموزش یک مرخصی هم نمیدن یعنی چی چرا اینقدر فشار روحی و جسمی روشها غلطه

    • ناشناس

      هر کی بره اشتباه کرده

    • سوخته دل

      سال ۷۴ رفتم سربازی با اینکه تنها فرزند فرزند خانواده بودم و پدرم یه پیرمرد ۸۰ ساله بود!!! بله باور کنید به زور بردنم تازه ۳ماه و ۲روز هم اضافه خدمت بهم زدند!!!!؟؟؟؟؟ آره اینه عدالت در ایران!!!!!! کن فیکن شه انشاالله. و تا سربازیم که بهتره بگم بردگیم تموم شه برگردم دیگه زندگیمون از هم پاشید و جوری کمرمون شکست که هنوزم که هنوزه نتونستم کمر راست کنم و آس و پاسم !!!!!

    • ناشناس

      دختر ها فریاد نمیزنند
      پسر ها گریه نمیکنند

    • ناشناس

      برترینهای عزیز تورو خدا در رابطه با مشکلات سربازی زیاد بنویسید تا شاید از همین جا این مسئله شروع بشه تا برسه دست مسئولین از خدا بی خبر

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج