۱۵۲۷۵۲۳
۶۱۸
۶۱۸
پ

همه چیز درباره «بیماری هزار چهره»

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه گاهی علائم تب مالت ۶۰ روز بعد از ورود بیماری به بدن بروز می‌کند، گفت: حداقل دوره درمان تب مالت دو ماه طول می‌کشد.

ایسنا: یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه گاهی علائم تب مالت ۶۰ روز بعد از ورود بیماری به بدن بروز می‌کند، گفت: حداقل دوره درمان تب مالت دو ماه طول می‌کشد.

62291766

دکتر محمدحسین زمانیان به مناسبت هفته اطلاع‌رسانی درباره بیماری‌های مشترک انسان و حیوان (۱۵ تا ۲۲ تیر) در گفت و گو با ایسنا، از تب مالت (بروسلوز) به عنوان یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک انسان و دام یاد کرد و گفت: این بیماری انواع مختلفی دارد و در گوسفند، گاو، بز و حتی اسب، قاطر، گاومیش و شتر دیده می‌شود، اما در ایران بیشتر گوسفند، بز و گاو به عنوان مخازن اصلی این بیماری هستند.

وی با اشاره به راه‌های مختلف انتقال تب مالت، اظهار کرد: این بیماری از طریق گوارشی، تنفسی، خون، پیوند مغز استخوان، از طریق جفت بین مادر به جنین و در برخی از موارد نیز از طریق بیوتروریسم به افراد منتقل شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، شایع‌ترین راه انتقال تب مالت را از طریق سیستم گوارشی و مصرف فرآورده‌های لبنی آلوده از جمله شیر، آغوز، پنیر و حتی بستنی اعلام کرد و گفت: تب مالت به هیچ عنوان از طریق فریز کردن از بین نمی‌رود و تنها راه از بین بردن آن جوشاندن شیرخام است.

زمانیان، کسانی که با دام در ارتباط هستند از جمله دامداران، کسانی که در زمینه ذبح دام فعالیت دارند، دامپزشکان و... را نیز از جمله گروه‌هایی دانست که بواسطه نحوه فعالیت خود در معرض ابتلا به تب مالت هستند و ادامه داد: تب مالت از طریق تنفس نیز منتقل می‌شود، از همین رو کسانی که در مراکز نگهداری دام تردد دارند و یا در آزمایشگاه‌های تشخیص تب مالت کار می‌کنند نیز در معرض خطر هستند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه تب مالت می‌تواند به فرم‌های مختلف حاد، تحت حاد و مزمن بروز کند، افزود: دوره نهفتگی بیماری از زمان ورود باکتری به بدن تا بروز علائم بین پنج تا ۶۰ روز است و در برخی موارد ظهور اولین علائم یک تا دو ماه طول می‌کشد.

به گفته زمانیان، علائم این بیماری با توجه به فرم بیماری متفاوت است، اما تب مزمن که گاهی هفته‌ها و حتی ماه‌ها به طول می‌انجامد یکی از مهمترین این علائم است.

وی افزود: تعریق شبانه، عرق بدبو، کوفتگی، درد بدن خصوصا کمردرد، کاهش وزن، ضعف و بی‌حالی، درد مفاصل غیرقابل توجیه و حتی علائم تنفسی از دیگر نشانه‌های بروز تب مالت است. مواردی هم داشته ایم که فردی مدت‌ها درگیر کمردرد بوده و حتی عمل کمر نیز انجام داده، اما در نهایت مشخص شده مبتلا به تب مالت بوده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، حداقل دوره درمان تب مالت را دو ماه اعلام کرد و یادآور شد: اگر فرد دیر مراجعه کند و بیماری مزمن شود، دوره درمان آن ممکن است سه تا شش ماه نیز طول بکشد. خوشبختانه داروهای این بیماری نیز چه به صورت تزریقی و چه خوراکی در دسترس است.

زمانیان با بیان اینکه تب مالت علاوه بر علائمی که دارد می‌تواند عوارضی را نیز بر بخش‌های مختلف بدن به جا بگذارد، گفت: مننژیت مزمن، درگیر شدن دریچه‌های قلب که گاهی نیازمند تعویض دریچه قلب است، آبسه ستون فقرات، عفونت دیسک و مهره، آبسه‌های شکمی، عوارض سیستم ادراری و تناسلی و ... از جمله این موارد است.

وی گفت: تب مالت به خودی خود کُشنده نیست، اما اگر به موقع درمان و دوره درمان آن کامل نشود، عوارضی که بر روی بخش‌های مختلف بدن ایجاد می‌کند، امکان مرگ را به همراه دارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، قطعی‌ترین راه تشخیص تب مالت را آزمایش خون دانست و خاطرنشان کرد: این آزمایش خون در اکثر آزمایشگاه‌ها خصوصا آزمایشگاه‌های مرجع انجام می‌شود.

زمانیان، مهمترین راهکار برای مقابله با تب مالت را نیز پیشگیری از طریق عدم مصرف لبنیات غیرپاستورریزه و خصوصا واکسیناسیون دام اعلام کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج