سیگار کشیدن در واحد مسکونی جرم است؟
در فرهنگ آپارتماننشینی، مجموعهای از قوانین نوشته و نانوشته حاکم است که رعایت آنها توسط تمامی ساکنان الزامیست. این قواعد شامل مواردی همچون منع رفتوآمد در ساعات خاص، جلوگیری از ایجاد آلودگی صوتی، رعایت بهداشت در فضاهای مشاع، و پرهیز از استعمال دخانیات در محیطهای مشترک است.
همشهری آنلاین: در فرهنگ آپارتماننشینی، مجموعهای از قوانین نوشته و نانوشته حاکم است که رعایت آنها توسط تمامی ساکنان الزامیست. این قواعد شامل مواردی همچون منع رفتوآمد در ساعات خاص، جلوگیری از ایجاد آلودگی صوتی، رعایت بهداشت در فضاهای مشاع، و پرهیز از استعمال دخانیات در محیطهای مشترک است.
پروین رضازاده، وکیل پایه یک دادگستری در این باره میگوید: سیگار کشیدن نه تنها برای فرد مصرف کننده مضر است بلکه برای تمام کسانی که بوی سیگار را استعمال می نمایند خطرناک است، حال تصور کنید شخصی در منزل مسکونی خود سیگار بکشد، در این میان، یکی از پرسشهای متداول این است که آیا سیگار کشیدن در داخل واحد مسکونی و به اصطلاح چهاردیواری میتواند مصداق مزاحمت برای سایر ساکنان باشد و امکان پیگیری قانونی وجود دارد یا خیر.
سیگار کشیدن در واحد مسکونی جرم است؟
قوانین مربوط به سیگار کشیدن در آپارتمان به صورت خاص در هیچ ماده ای قانون تملک آپارتمانها اشاره نشده است، اما می توان با اصول کلی این قانون و با تفسیر سایر قواعد حقوقی به سوالات مطرح شده پاسخ داد.
بر اساس ماده ۲ قانون تملک آپارتمانها قسمت هایی از ساختمان که اختصاصی تشخیص داده نشده است مشترک محسوب می شود بنابراین هر مالکی می تواند در قسمت اختصاصی خود هرگونه تصرفی داشته باشد (اصل آزادی) اما آنچه مهم است این است که اما این آزادی تا جایی معتبر است که منجر به آسیب، ضرر یا مزاحمت برای دیگران نشود.
چه زمانی سیگار کشیدن مزاحمت محسوب میشود؟
با توجه به این نکته که هر یک از مالکان یا ساکنین، در قسمت اختصاصی خود حق ندارند اعمالی انجام دهند که موجب مزاحمت سایرین شود حال اگر سیگار کشیدن در قسمت اختصاصی سبب انتقال بوی نامطبوع یا نشت دود به واحدهای دیگر یا فضای مشترک ساختمان همچون راه پله، آسانسور یا راهرو شود می تواند مزاحمت محسوب شده و قابل پیگری قانونی باشد.
در خصوص باکن یا پنجره که در اصل جزو قسمت اختصاصی واحدهای مسکونی هستند؛ باید در نظر گرفت اگر بالکن یا پنجره رو به فضای مشاع یا واحد دیگر باز شود و سیگار کشیدن از آن موجب ورود دود یا بوی سیگار به فضا دیگران شود مزاحمت و ضرر به دیگران محسوب می شود.
اقداماتی که باید انجام شود:
حال اگر با چنین مشکلی مواجه شدید بهتر است ابتدا موضوع را با مدیر ساختمان یا هیات مدیره مطرح نموده تا ایشان اقدام و پیگیری نمایند، توصیه می شود از مداخله مستقیم جلوگیری شود، در صورتی که اقدامات مدیر ساختمان یا هیات مدیره نتیجه بخش نبود می توان با استناد به مزاحمت و قانون تملک آپارتمان ها از طریق مراجع قضایی اقدام کرد.
جمع بندی:
استعمال سیگار در داخل واحد اختصاصی به شرطی که ایجاد مزاحمت نکند مجاز است و در مشاعات از جمله راه پله، آسانسور مجاز نمی باشد و در خصوص بالکن یا پنجره ها اگر دود از پنجره یا بالکن وارد فضای شخصی دیگران شود دادگاه آن را به عنوان مزاحمت پذیرفته است.
ارسال نظر