واکنش رسانههای آمریکایی به ادعای «حماس کالاها را میدزدد!»
بحران کالا و غذا در غزه به اوج خودش رسیده است. مدیر مجتمع پزشکی شفا دیروز شنبه اعلام کرد تاکنون ۱۲۷ نفر از جمله ۸۵ کودک در غزه بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه جان باختند.
روزنامه ایران نوشت: بحران کالا و غذا در غزه به اوج خودش رسیده است. مدیر مجتمع پزشکی شفا دیروز شنبه اعلام کرد تاکنون ۱۲۷ نفر از جمله ۸۵ کودک در غزه بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه جان باختند.
یکی از دلایل این اتفاق پس از اصلیترین دلیل یعنی محاصره غیر انسانی نوارغزه، اختلال در شیوه توزیع کالاها و غذاهای اساسی از سوی اسرائیل از طریق جایگزینی سازمان آمریکایی به جای آنروا است که پیشتر در ستون بدون روتوش قبلی مفصل به آن پرداختیم.
با بیشتر شدن سروصداها و اعتراضات در دنیا، صهیونیستها مثل همیشه انگشت اتهام را دوباره به سمت حماس گرفتهاند و معتقدند حماس با حمله به شرکتهای پخش کالا، دست به دزدی و احتکار کالاها زده است.
در واکنش به این اتهامات، نیویورک تایمز گزارش مفصلی منتشر کرده و در آن آورده است که چند مقام ارشد ارتش اسرائیل به این روزنامه گفتند: «هیچ مدرکی دال بر سرقت سیستماتیک کمکهای سازمان ملل توسط حماس وجود ندارد!» همچنین در همین گزارش به سخن یکی از کارمندان سابق صندوق کمکهای ایالات متحده (شرکت پخش کالا در غزه) اشاره شده که در مصاحبه با بیبیسی به صراحت گفته بود: «من شاهد جنایات جنگی توسط ارتش اسرائیل و پیمانکاران آمریکایی بودم.»
همچنین خبر دیگری از سوی رسانههای آمریکایی منتشر شده بود که در آن تأکید شده بود بر اساس یک تحلیل داخلی دولت ایالات متحده و طبق گزارش تهیه شده توسط USAID، هیچ مدرکی مبنی بر سرقت سیستماتیک کمکهای بشردوستانه دولت آمریکا توسط حماس پیدا نشده است. اما افزایش حجم انتقادات به رفتار اسرائیل و رد اتهام نقش حماس در چالش و بحران گرسنگی کنونی نوارغزه توسط رسانههای آمریکایی چه دلیلی میتواند داشته باشد؟ برای این سؤال ابتدا باید یادآوری کرد که با توجه به بحران گرسنگی در غزه و انتقادات جامعه بینالمللی، اسرائیل در ماه مه تصمیم گرفت مکانیسم کمکهای سازمان ملل(آنروا) را با یک سازمان آمریکایی به نام حقوق بشر آمریکایی در غزه به ریاست یک افسر سابق سیا جایگزین کند. این آژانس در مناطق تحت کنترل ارتش اسرائیل و با کمک برخی گروههای خائن مسلح مثل ابوشباب فعالیتاش را شروع کرد، اما در مقایسه با صدها نقطه توزیع که تحت نظارت سازمان ملل فعالیت میکردند، تعداد کمی نقطه توزیع مشخص کرد تا به اصطلاح بتواند کنترل حماس و مدیریت کالاها را زیر سؤال ببرد.
از زمان شروع فعالیت این شرکت آمریکایی، تیراندازی تقریباً روزانه در نزدیکی محلهای توزیع کمک ثبت شده است. طبق اعلام وزارت بهداشت غزه، حدود ۱۱۰۰ فلسطینی در مسیر دریافت غذا تاکنون کشته شدهاند و این کشتهها انتقادات را به سازمان آمریکایی و مجری این سناریو افزایش داده است.
کانال ۱۲ اسرائیل هم در گزارشی تأکید کرده است که این انتقادات در کاخ سفید نیز در جریان است و سیاست شش ماه گذشته در غزه را شکست خورده میدانند و در حال «بازنگری» در سیاست نسبت به جنگ در غزه هستند. این ادعا با سخنان دیروز وزیرخارجه آمریکا هم شبیه است. مارکو روبیو دیروز به خانوادههای اسرای اسرائیلی گفته است گزینههای جدیدی به رئیس جمهوری ترامپ ارائه خواهد شد و امکان رسیدن به توافقی جامع را که شامل آزادی همه اسرا در ازای پایان جنگ باشد، رد نمیکنم.
کانال ۱۲ در ادامه تأکید کرده است در نیمه سال گذشته، ترامپ آزادی تقریباً مطلقی به نتانیاهو داد تا هر طور که میخواهد در غزه عمل کند، از عملیات نظامی گرفته تا مذاکرات بر سر معامله و توزیع کمکها. برخی اعضای دولت ترامپ در جلسات خصوصی اذعان دارند که استراتژی فعلی در غزه شکست خورده است اما هنوز تصمیمی درباره اینکه آیا باید تغییر کند و چگونه، گرفته نشده است.
یا به طور مثال باراک راوید تحلیلگر مشهور اسرائیلی و نزدیک به آمریکاییها هم نوشته است: «در طول شش ماه گذشته، استراتژی اسرائیل و آمریکا در غزه شکست خورده است؛ زیرا حماس نابود نشده و معامله جدیدی درباره اسرا به دست نیامده است، در حالی که بحران انسانی در این منطقه به طور بیسابقهای تشدید شده است.»
در مجموع میتوان گفت برخی اخبار و گزارشهای رسانههای آمریکاییها نشان میدهد که در فضای داخلی دولت ترامپ در خصوص رفتار و راهبرد نتانیاهو در غزه انتقاد و چالش وجود دارد. البته باید توجه داشت این انتقادات به معنی اختلاف راهبرد و یا خاص بودن اختلاف و فرصت تشدیدسازی بین آنها نیست. در هرحال رساندن وضعیت اجتماعی غزه به بزرگترین بحران انسانی قرن و در مقابل عدم توانایی فشار و کنترل حماس سؤالات زیادی را ایجاد کرده است. این سؤالات به طور غیرمستقیم کابینه نتانیاهو را هدف قرار داده تا پاسخگو باشد که چنین وضعیتی با دروغی به نام دزدیده شدن کالاها توسط حماس، توجیهپذیر نخواهد بود.
ارسال نظر