۹۴۸۲۸۶
۱۹ نظر
۵۰۱۳
۱۹ نظر
۵۰۱۳
پ

ثبت حق طلاق برای زنان هنگام عقد منتفی شد؟

حق طلاق برای زن امری حقوقی است که هر فردی می‌تواند خواستار آن باشد، اما امروزه در بسیاری از دفاتر ازدواج و طلاق آن را نادیده می‌گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان: طبق ماده ۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق به دست مرد است، اما مرد می‌تواند حق خود در طلاق را به همسرش یا هر شخص دیگری وکالت دهد، بنابراین گرفتن حق طلاق برای زن یک مسئله کاملا قانونی است و به صورت شرط ضمن عقد در سند ازدواج نوشته می‌شود.

با توجه به اینکه دادن حق طلاق به زن امری قانونی است، زن می‌تواند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی، دادگاه‌های خانواده و دفاتر ازدواج و طلاق درخواست ثبت حق طلاق کند و آن را در سند ازدواج ثبت کند.

اما با توجه به این حق قانونی، امروزه بسیاری از دفاتر ازدواج و طلاق از ثبت حق طلاق برای زن امتناع می‌کنند و تعدادی از این دفاتر برای ثبت آن در سند ازدواج از زوجین تقاضای هزینه‌های زیادی می‌کنند.

برای صحت و سقم این مسئله به بیش از ۵ مورد از دفاتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه کردم، دفاتری که تعدادی از آن‌ها می‌گفتند: این حق حقوقی یک زن است که می‌تواند آن را برای خود داشته باشد، اما ما آن را ثبت نمی‌کنیم.

پس از مراجعه به ۴ دفتر رسمی ازدواج و طلاق و بیان درخواست ثبت حق طلاق برای خود با جملات مشابهی از سوی این دفاتر مواجه شدم، در این میان این دفاتر برای ثبت این مسئله دفاتر دیگری را معرفی کردند و توپ را در زمین دیگری انداختند.

مریم یکی از تازه عروس‌هایی است که برای ثبت حق طلاق برای خود با مشکل مواجه شده بود، او می‌گفت: برای ثبت حق طلاق به بیش از ۲۰ دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کردیم، اما آن‌ها می‌گفتند که ما این کار را انجام نمی‌دهیم و هنگامی که دلیل آن را می‌پرسیدم می‌گفتند: دلیل خاصی ندارد، اما برای مدتی حق انجام این کار را نداریم.

او در ادامه گفت: در نهایت یکی از سر دفتران، دفتر ازدواج و طلاق سرشناسی را در منطقه سعادت آباد تهران به ما معرفی کرد تا برای محقق شدن این مسئله به آن جا مراجعه کنیم. در نهایت به دفتر مذکور مراجعه کردیم، آنجا برای ثبت طلاق از افرادی که قصد چنین کاری را داشتند، هزینه بالایی دریافت می‌کردند.

هنگامی که از او پرسیدم چه مقدار هزینه برای ثبت حق طلاق پرداخت کردید، گفت: با وجود اینکه ثبت حق طلاق هزینه حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومانی دارد، اما این دفتر ازدواج و طلاق از ما ۲۵۰ هزار تومان دریافت کرد و من هم به ناچار برای ثبت حق طلاق در سند ازدواجم آن را پرداخت کردم.

علی مظفری رئیس کانون سر دفتران ازدواج و طلاق درباره ثبت حق طلاق زن در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق اظهار کرد: تمامی دفاتر ازدواج و طلاق ملزم به ثبت حق طلاق برای خانم‌ها هستند و هنگامی که زوجین برای این امر به دفاتر رسمی مراجعه می‌کنند باید آن را انجام دهند.

او در مورد اینکه بعضی از دفاتر برای ثبت این امر هزینه‌های زیاد دریافت می‌کنند، گفت: پرداخت هزینه ثبت حق طلاق در تمامی دفاتر ازدواج و طلاق ۶۴ هزار تومان است، لذا افرادی که به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه می‌کنند باید از پرداخت هزینه‌های بسیار برای انجام این موضوع خودداری کنند.

باتوجه به اینکه حق طلاق برای زن می‌تواند یکی از شروط ضمن عقد باشد، باید مسئولان ذی‌ربط برای حل این مسئله تدابیری بیندیشند تا زوجین به هنگام مراجعه به دفاتر ازدواج و طلاق کمتر دچار مشکل شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • محمد

      این کاراشتباه محضه همین جوری شاهد هسیم چه اتفاقایی داره میفته چه برسه حق طلاقم بدیم دیگه مردا بیشتراز اینی ک هست خواهشن بدبخت ترنکنید..‌

      پاسخ ها

      • بدون نام

        یکم غرور داشته باش مثلا یک مردی هیچ وقت نخواه کسی با زور باهات زندگی کنه .

      • بدون نام

        تو همه جور حق داشته باشی حتی حق خیانت
        بعد زن هیچ حقی نداشته باشه
        خوشبحال خودم که مجردم

    • بدون نام

      آیا پس از عقد یعنی مدتی از عقد گذشته باشد زوجه می تواند با صلاحیت خود به یکی از دفاتر مراجعه کند و حق طلاق برای خود ثبت نماید خواهشمند است کسانی که اطلاع دقیق دارند جواب دهند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بله من حق طلاق دادم به شرط بخشیدن مهریه واین کارواقعا منصفانس

      • بدون نام

        خلاصه اینکه بله

      • بدون نام

        همیشه شرع و قانون اختلاف داشته

      • دکتر علی بیگدلی

        حق طلاق شرعا وقانونا قابل واگذاری نیست ولی قابل توکیل است یعنی شوهر می تواند به همسرش وکالت دهد تا وکالت از وی پس اخذ مجوز از دادگاه خود را مطلقه نماید. بنابراین پاسخ سوال شما منفی است .

    • عباس گلدوست

      باز هم اختلاف شرع و قانون

    • بدون نام

      چرا تیتر خبر را گمراه کننده میزنید؟

    • بدون نام

      عجب

      پاسخ ها

      • بدون نام

        هبچی کاری میکنند که زنا هرروز طلاق بگیرن وشوهر کنن یعنی چه حق طلاق فقط دست مرد هست

    • بدون نام

      به کجا چنین شتابان،همان روزاول به فکرطلاق،

    • آنا

      این قانون هیچ وقت تصویب نمیشه فقط خواستن مهریه رو حذف کنن و بعد این هم تصویب نشه این کار فقط به شناسنامه های سفید تا پایان عمر اضافه میکنه / متاسفم واسه کشوری که میزی سرکار حقوقت از مردا کمتره میری لباس بخری سه برابر مردا باید پول لباس بدی میری ازدواج کنی دو برابر مردا هزینه داری میایی طلاق بگیری هیچ حقوقی نداری میری ازدواج کنی باز هم هیچ حقی نداری باید وایسی ببینم کسی دلش میسوزه بگیرتت متاسفم کاشکی از همون بچگی ی دارو بدن مثل زمان قبل اسلام راحت شیم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اگر قانون حذف مهریه و پشتوانه اجرائی برای اخذ آن تصویب و زندان و پیگیری آن و پشتوانه گرفتن حق قانونی زن تصویب شد ظلم بزرگی برای زنان هست که تا آخر عمر با هزاران مشکل و تهمت و.... راه به جائی نداشته و فریادرسی ندارند

      • بدون نام

        افرین احسنت همین رو دهریم می گیم صدامون جایی نمی رسه یعنی نمی خ ان بشندن دوران جاهلیت نگه داشتند زن رو

    • بدون نام

      همینجوری خانوما وضعیت رکود جامعه رو قبول ندارن و زودطلاق میگیرن وای به حال جامعه که حق طلاق هم به خانوما بدهن .....

    • بدون نام

      خفقان تو کشور هست از نوع برتری مرد به زن زن مهریه نداره حق طلاق هم نه همه امتیازات هم برا مرد یعنی یک عده زن قربانی بخشنامههای جدید شدند بدون این که کسی یا سازمانی باشه تا امار بگیره

    • بدون نام

      که باز دوباره مردها مردسالاری کنن زن وادار کنن باهاشون زندگی کنن زنی که شوهرش دوس نداره یا به اجبار باهاش مونده..کم زنها افسرده وروانی کنید..بس است دیگر..همش مرد مرد مرد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج