اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۹۷۹۹۳
۲ نظر
۵۰۰۴
۲ نظر
۵۰۰۴
پ

وندالیسم با نقاب چهار‌شنبه‌ سوری

یک جامعه‌شناس معتقد است: افرادی که در روزهای منتهی به چهارشنبه‌سوری اقدام به تخریب فضاهای شهری با استفاده از نارنجک‌های دستی می‌کنند، احساس مسؤلیتی نسبت به شهر و محل زندگی‌شان ندارند.

ایسنا: دکتر امیر محمود حریرچی با اشاره به فرا رسیدن روزهای چهارشنبه آخر سال، اظهار کرد: چهارشنبه‌سوری چند سالی است که از حالت سنتی خود خارج شده و گویا برخی این روزها را فضای خوبی برای عقده‌گشایی‌های خود دیده و در آن دست به اقدامات ناهنجار می‌زنند.

وی درباره افرادی که اقدام به تخریب یا آسیب رساندن به فضاهای شهری از طریق انفجار نارنجک‌های دستی و ... می‌کنند، گفت: کسی که نمادهای شهری را تخریب می‌کند، احساس مسؤلیتی نسبت به شهر و محل زندگی خود ندارد و متاسفانه این موضوع در شهرهای بزرگ بیشتر دیده می‌شود.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه تعلق خاطر انسان‌ها به محیط در شهرهای بزرگ بیشتر از بین می‌رود، گفت: افرادی که آسیبی به فضاهای شهری می‌رسانند، تعلق خاطر نسبت به شهرشان ندارند و درواقع این افراد مشابه همان کسانی هستند که زباله را در سطح شهر رها کرده که به برخی از آنان اصطلاحاً «وندالیست» یا «خرابکار» می‌گویند.

حریرچی با بیان اینکه بروز این رفتار در افراد به شکل‌های متفاوت است، خاطر نشان کرد: درواقع در چهارشنبه‌سوری فضایی ایجاد می‌شود تا یکسری افراد رفتارهای نامتعارف و تخریبی خود را با زمینه بیشتری بروز دهند.

وی با اشاره به افرادی که از بخش‌های دیگر شهر به دیگر نقاط شهر می‌روند، گفت: چهارشنبه‌سوری، مراسمی است که باید در محلات هر منطقه و از سوی اهالی برگزار شود، اما متاسفانه در سال‌های اخیر دیده شده که فرضا فردی از حاشیه تهران به برخی مناطق شمالی شهر رفته و در این مناطق اقدام به اقدامات هنجارشکنانه و ... می‌کند تا شاید به خیال خود از قشری که آنان را ثروتمند و دارا می‌داند، انتقام گرفته یا تحقیرشان کرده باشد.

این جامعه‌شناس یکی از راهکارهای جلوگیری از آسیب‌ رساندن شهروندان به فضاهای شهری را ایجاد تعلق خاطر در آنان دانست و گفت: باید در هر محله از مناطق شهر قسمت‌هایی برای آتش‌بازی و ... در نظر گرفته شود و پلیس و نیروهای دیگر نیز بر این قسمت‌ها نظارت داشته باشند.

حریرچی افزود: البته حضور پلیس در این مناطق نباید طوری باشد که مردم احساس معذب بودن کنند، بلکه باید این حضور طوری باشد که افراد بدانند در صورت هر گونه تخلف، پلیس با آنان برخورد خواهد کرد.

وی درباره افرادی که اقدامات هنجارشکنانه خود را با الفاظی نظیر آزادی و ... بیان می‌کنند نیز گفت: آزادی نباید طوری باشد که آزادی دیگران را سلب کند و باعث زحمت سایرین باشد بنابراین قطعا باید به کسانی که از دیگران سلب آزادی می‌کنند، تذکر داده شود و در صورتی که این تذکر کارساز نباشد، با آنان برخورد شود.

به گفته این جامعه‌شناس، پلیس باید مانع ایجاد مزاحمت برای شهروندان شود و البته پیش از آن باید به گونه‌ای به شهروندان هشدار دهد تا میزان دستگیری‌ها و برخوردهای انتظامی‌ کاهش یابد و تنها وندال‌ها و خرابکارها از سوی پلیس جمع‌آوری شوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      والا راست گفته!بسه دیگه این همه خرابکاری!هرچی سنت خوب بود یه عده بی فرهنگ داغونش کردن!والا عیدهم باین شکل نبوده!این همه مسافرتهای پر دردسر!تجملات!هفتاد دست لباس!والا نبوده!حالا خوب حرف شمام درست خیلیاشو نمیشه گفت!!! دیگه وقتشه ب خودمون بیایم!بیاین ما از خودمون شروع کنیم...یاعلی

    • رضا

      روز چهرشنبه سوری قیافه ها را که میبینیم بیشتر اراذل و اوباش هستن تا احیاگر سنت باشند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج