طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
دیاکو_موبایل F دومی
ایرانیان - F داخلی موبایل111
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
ایرانیان - f تبلت1111
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
دکتر نداف کرمانی 1
فرش مرتضوی_1
دکتر نداف کرمانی 3
فرش مرتضوی_3
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
دکتر نداف کرمانی 4
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
فرش مرتضوی_ 4
دکتر نداف کرمانی 2
فرش مرتضوی_2
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
دیاکو_F داخلی دومی
ایرانیان - F داخلی1111
۱۰۶۸۶۷۱
۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۱
۱۱۵۹۹
در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با سبزی یه سبزی محلی به نام ترش واش درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. امروز طرز تهیه این خورشت خوشمزه رو بهتون آموزش میدیم.

وب‌سایت دونفره - گلزار نورمحمدیان: ترش واش یا شبدر ترشک نام یکی از گونه‌های سبزی هستش که طعم ترشی داره و مخصوص شمال کشوره. در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با این سبزی درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. تو خوشمزگی غذا‌های شمالی هم که اصلا شکی نیست پس مطمئن باشین عاشق طعم و مزه‌ی این خورشت خوشمزه شمالی هم میشین. امیدوارم در صورتی که به این سبزی محلی دسترسی دارین این خورشت لذیذ رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مواد لازم

  • ۱ عدد سینه مرغ بزرگ یا دو عدد سینه مرغ کوچک
  • ۳ عدد بادمجان
  • ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۲ قاشق مرباخوری سیر رند شده
  • ۲۰۰ گرم سبزی خرد شده (ترش واش، گشنیز، ترشک، نعنا، خالواش، چغندر، سیر، چوچاق)
  • آب نارنج به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

طرز تهیه

ابتدا باید سینه مرغ رو کاملا به نمک و زرچوبه آغشته کرده و بعد دو طرفش رو داخل روغن سرخ کنین. من از ۱ عدد سینه مرغ بزرگ استفاده کردم و از وسط به صورت طولی برشش زدم.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مرغ رو بعد سرخ شدن از ماهیتابه در بیارین و داخل همون روغن سیرتون رو سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

کمی که سیر سرخ شد رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنین و موادو تفت بدین تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد. میتونین به جای رب گوجه فرنگی از رب آلوچه هم استفاده کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

سبزی‌های خرد شده رو هم با کمی روغن داخل یه ماهیتابه دیگه سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا سبزی سرخ شده رو به مخلوط رب و سیر سرخ شده اضافه کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مواد رو حدود ۲ الی ۳ دقیقه با هم تفت بدین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا به مخلوط سبزیتون حدود ۱ الی ۲ لیوان آب و مرغ‌های سرخ شده رو اضافه کنین. در ماهیتابه رو بذارین و اجازه بدین تا با حرارت ملایم خورشت جا بیوفته و مرغ‌ها هم مغز پخت بشن.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

در این حین بادمجون‌هایی که بهشون نمک زدین و تلخیشون رو گرفتین سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

بعد گوجه هارو هم از وسط نصف کرده نمک بزنین و سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

بعد حدود ۱ ساعت خورشت جا میوفته و مرغ‌ها هم میپزن در این مرحله به خورشتتون آب نارنج اضافه کنین تا به حد دلخواهتون ترش بشه نمک و فلفل رو هم فراموش نکنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

در یک ربع نهایی پخت هم بادمجون و گوجه‌های سرخ شده رو به خورشت اضافه کنین و بذارین تا خورشت تنگ آب بشه و بادمجون و گوجه هم مزه بگیرن.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا خورشت لذیذ شما حاضره … نوش جان!

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

انتشار یافته: 25
در انتظار بررسی:0
Iran (Islamic Republic of)
09:15 - 1399/09/23
این غذا برای غرب مازندران یعنی تنکابن و رامسر.گیلانی ها اصلا این غذا نمیشناسن
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
خسته نباشی این غذا شرق گیلانه
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
غذای شرق گیلانم هست زرنگ
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
این غذای شرق گیلانه باهوش
حدیث
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
چه حرفیه. خانواده ما اهل لنگرود هستند. این غذای معروف اونجاست
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۴
چرا اینقدر مطمئن حرف میزنید آخه وقتی یک کیلومتر اون طرف تر از شهرتون نرفتید شرق گیلان بسیار فرهنگشون و غذاشون شبیه به مازندران هست به خاطر نزدیکی شهرها به هم . یه مدل غذا سمت چالوس هست به نام ترش تره که با گیلانیها بسیار متفاوت درست میشه و من تا مدتها نمیدونستم اونجا هم این غذا رو دارند ولی هست و وجود داره . یه کم فرهنگمون رو ببریم بالا و اینقدر با تحکم و بزرگ بینی به خودمون ملیتمون و فرهنگمون نگاه نکنیم . همه جای ایران سرای من است
یک ایرانی ( کاربر قدیمی )
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
من عاشق این غذام هفته ای ۳ بار میخورم . عالییییییی (تنکابن هستم . ) پدر و مادرم تهرانی بودن ولی این غذارو اینجا یادمون دادن و خیلی خاصیت داره
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
غرب مازندرانی خودت قاطی گیلانیا نکن...
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
مال گیلانه
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۸
اخه مازندران و و به غذا اونم ترش واش
Iran (Islamic Republic of)
09:57 - 1399/09/23
این سبزیهاش که همه جا نیست جایگزینش چیه
Iran (Islamic Republic of)
11:28 - 1399/09/23
سبزیهاشو که نداریم .جایگزینش میشه نعنا جعفری بزنیم؟
پاسخ ها
حدیث
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
اصلا. این غذا فقط و فقط با سبزی خودش میشه پخت چون طعمش بسیار خاص هست
Iran (Islamic Republic of)
12:06 - 1399/09/23
به ذائقه همه خوش نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
12:07 - 1399/09/23
همین بدون سبزیش خوشمزه تره . به هر حال مرسی برا تنوع خوبه
پاسخ ها
sna
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۷
؟؟؟!!! بدون سبزییی آخه؟؟؟ :| ترش واش خودش سبزیه بدون ترش واش چ جوری میشه!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
18:11 - 1399/09/23
همسر من اصفهانی هستند من شمالی از وقتی با من ازدواج کرده عاشق این غذا شده
Iran (Islamic Republic of)
21:53 - 1399/09/23
این شمالیام کلا چندتا مواد ثابتو هی جابجا با هم مخلوط کردنو اسمای عجق وجق روش گذاشتن
پاسخ ها
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۴
واسه همین خودتون رو میکشید که تا تعطیل بشه برید شمال ؟ یه جوری میگید این شمالیا انگار بقیه جاها غذا ندارن اگر نمیدونید برید مطالعه کنید و بعد حرف بزنید تک به تک غذاهای شمالی اصیل و دارای شناسنامه هستند و مشخصه که اسم و رسمشون از کجا نشات گرفته به همین علت در یونسکو رشت به عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شده حالا چرا شما اینقدر عقده از شمالی ها دارید نمیدونم
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۴
شما نخور
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
واقعن با اون اسمای مسخره غذاها همش هم سیردار
Iran (Islamic Republic of)
21:49 - 1399/09/24
چرا همه انقدر با هم سر جنگ داریم؟ مشکل واقعا از جاست؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
مشکل از حرف زدنه
Iran (Islamic Republic of)
16:33 - 1399/10/03
وای عالیه من عاشق این غذام
Iran (Islamic Republic of)
10:32 - 1399/10/27
ما به این غذا میگیم هلیچوی کاملا گیلانی شبیه سبزی قورمه است فقط توش بادمجون داره تو گیلان یه اسم دیگه هم داره بهش میگیم آبکی نمیدونم این ترش واش چه صیغه ایه؟!
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
فرش تارنگ_1
شیرآلات زمانی_1
فرش ریحان 1
اپیلاسیون نانا 1
اپیلاسیون نانا 3
فرش ریحان 3
شیرآلات زمانی_3
فرش تارنگ_3
اپیلاسیون نانا 4
شیرآلات زمانی_4
فرش تارنگ_4
فرش ریحان 4
فرش تارنگ_2
اپیلاسیون نانا 2
فرش ریحان 2
شیرآلات زمانی_2
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
بانک کتاب پایتخت_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
دیاکو_فوتر موبایل داخلی
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
دکتر قدیمی_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
فرش تارنگ_فوتر موبایل
کالابرد_فوترموبایل
استیل رگال_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
ایرانیان- فوتر موبایل222
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
بانک کتاب پایتخت_فوتر
ایرانیان-فوتراصلی222
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
دکتر عارفی - فوتر
تدبیرکالا_فوتر
کالابرد_فوتر
استیل رگال_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر2
دیاکو_فوتر داخلی
فرش تارنگ_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
شفا_فوتر
دکتر قدیمی_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
فنی آتل_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر