۱۰۶۸۶۷۱
۲۵ نظر
۵۱۲۶
۲۵ نظر
۵۱۲۶
پ

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با سبزی یه سبزی محلی به نام ترش واش درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. امروز طرز تهیه این خورشت خوشمزه رو بهتون آموزش میدیم.

وب‌سایت دونفره - گلزار نورمحمدیان: ترش واش یا شبدر ترشک نام یکی از گونه‌های سبزی هستش که طعم ترشی داره و مخصوص شمال کشوره. در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با این سبزی درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. تو خوشمزگی غذا‌های شمالی هم که اصلا شکی نیست پس مطمئن باشین عاشق طعم و مزه‌ی این خورشت خوشمزه شمالی هم میشین. امیدوارم در صورتی که به این سبزی محلی دسترسی دارین این خورشت لذیذ رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

مواد لازم

  • ۱ عدد سینه مرغ بزرگ یا دو عدد سینه مرغ کوچک
  • ۳ عدد بادمجان
  • ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۲ قاشق مرباخوری سیر رند شده
  • ۲۰۰ گرم سبزی خرد شده (ترش واش، گشنیز، ترشک، نعنا، خالواش، چغندر، سیر، چوچاق)
  • آب نارنج به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

طرز تهیه

ابتدا باید سینه مرغ رو کاملا به نمک و زرچوبه آغشته کرده و بعد دو طرفش رو داخل روغن سرخ کنین. من از ۱ عدد سینه مرغ بزرگ استفاده کردم و از وسط به صورت طولی برشش زدم.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

مرغ رو بعد سرخ شدن از ماهیتابه در بیارین و داخل همون روغن سیرتون رو سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

کمی که سیر سرخ شد رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنین و موادو تفت بدین تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد. میتونین به جای رب گوجه فرنگی از رب آلوچه هم استفاده کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

سبزی‌های خرد شده رو هم با کمی روغن داخل یه ماهیتابه دیگه سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

حالا سبزی سرخ شده رو به مخلوط رب و سیر سرخ شده اضافه کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

مواد رو حدود ۲ الی ۳ دقیقه با هم تفت بدین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

حالا به مخلوط سبزیتون حدود ۱ الی ۲ لیوان آب و مرغ‌های سرخ شده رو اضافه کنین. در ماهیتابه رو بذارین و اجازه بدین تا با حرارت ملایم خورشت جا بیوفته و مرغ‌ها هم مغز پخت بشن.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

در این حین بادمجون‌هایی که بهشون نمک زدین و تلخیشون رو گرفتین سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

بعد گوجه هارو هم از وسط نصف کرده نمک بزنین و سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

بعد حدود ۱ ساعت خورشت جا میوفته و مرغ‌ها هم میپزن در این مرحله به خورشتتون آب نارنج اضافه کنین تا به حد دلخواهتون ترش بشه نمک و فلفل رو هم فراموش نکنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

در یک ربع نهایی پخت هم بادمجون و گوجه‌های سرخ شده رو به خورشت اضافه کنین و بذارین تا خورشت تنگ آب بشه و بادمجون و گوجه هم مزه بگیرن.

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

حالا خورشت لذیذ شما حاضره … نوش جان!

طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      این غذا برای غرب مازندران یعنی تنکابن و رامسر.گیلانی ها اصلا این غذا نمیشناسن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خسته نباشی این غذا شرق گیلانه

      • بدون نام

        غذای شرق گیلانم هست زرنگ

      • بدون نام

        این غذای شرق گیلانه باهوش

      • حدیث

        چه حرفیه. خانواده ما اهل لنگرود هستند. این غذای معروف اونجاست

      • بی نام

        چرا اینقدر مطمئن حرف میزنید آخه وقتی یک کیلومتر اون طرف تر از شهرتون نرفتید شرق گیلان بسیار فرهنگشون و غذاشون شبیه به مازندران هست به خاطر نزدیکی شهرها به هم . یه مدل غذا سمت چالوس هست به نام ترش تره که با گیلانیها بسیار متفاوت درست میشه و من تا مدتها نمیدونستم اونجا هم این غذا رو دارند ولی هست و وجود داره . یه کم فرهنگمون رو ببریم بالا و اینقدر با تحکم و بزرگ بینی به خودمون ملیتمون و فرهنگمون نگاه نکنیم . همه جای ایران سرای من است

      • یک ایرانی ( کاربر قدیمی )

        من عاشق این غذام هفته ای ۳ بار میخورم . عالییییییی (تنکابن هستم . ) پدر و مادرم تهرانی بودن ولی این غذارو اینجا یادمون دادن و خیلی خاصیت داره

      • بدون نام

        غرب مازندرانی خودت قاطی گیلانیا نکن...

      • بدون نام

        مال گیلانه

      • بدون نام

        اخه مازندران و و به غذا اونم ترش واش

    • بدون نام

      این سبزیهاش که همه جا نیست جایگزینش چیه

    • بدون نام

      سبزیهاشو که نداریم .جایگزینش میشه نعنا جعفری بزنیم؟

      پاسخ ها

      • حدیث

        اصلا. این غذا فقط و فقط با سبزی خودش میشه پخت چون طعمش بسیار خاص هست

    • بدون نام

      به ذائقه همه خوش نمیاد

    • بدون نام

      همین بدون سبزیش خوشمزه تره . به هر حال مرسی برا تنوع خوبه

      پاسخ ها

      • sna

        ؟؟؟!!! بدون سبزییی آخه؟؟؟ :| ترش واش خودش سبزیه بدون ترش واش چ جوری میشه!!!؟

    • حدیث

      همسر من اصفهانی هستند من شمالی از وقتی با من ازدواج کرده عاشق این غذا شده

    • بدون نام

      این شمالیام کلا چندتا مواد ثابتو هی جابجا با هم مخلوط کردنو اسمای عجق وجق روش گذاشتن

      پاسخ ها

      • بی نام

        واسه همین خودتون رو میکشید که تا تعطیل بشه برید شمال ؟ یه جوری میگید این شمالیا انگار بقیه جاها غذا ندارن اگر نمیدونید برید مطالعه کنید و بعد حرف بزنید تک به تک غذاهای شمالی اصیل و دارای شناسنامه هستند و مشخصه که اسم و رسمشون از کجا نشات گرفته به همین علت در یونسکو رشت به عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شده حالا چرا شما اینقدر عقده از شمالی ها دارید نمیدونم

      • بدون نام

        شما نخور

      • مریم

        واقعن با اون اسمای مسخره غذاها همش هم سیردار

    • فریبا

      چرا همه انقدر با هم سر جنگ داریم؟ مشکل واقعا از جاست؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مشکل از حرف زدنه

    • بدون نام

      وای عالیه من عاشق این غذام

    • بدون نام

      ما به این غذا میگیم هلیچوی کاملا گیلانی شبیه سبزی قورمه است فقط توش بادمجون داره تو گیلان یه اسم دیگه هم داره بهش میگیم آبکی نمیدونم این ترش واش چه صیغه ایه؟!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج