طرز تهیه سه نوع غذای محلیِ ایرانی
متال تهران _ d
رستوران پارسیان_D
متال تهران _ d
رستوران پارسیان_D
کلینیک زیبایی پارسیس_f موبایل
متال تهران _ d
رستوران پارسیان_D
پارسیس - f تبلت
استخدام_1
اپیلاسیون نانا 1
دکتر ولدخانی_1
اپیلاسیون نانا 3
دکتر ولدخانی_3
استخدام_3
استخدام_4
اپیلاسیون نانا 4
دکتر ولدخانی_4
دکتر ولدخانی_2
اپیلاسیون نانا 2
استخدام_2
کلینیک زیبایی پارسیس_f
۵۹۷۹۱۸
۲۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۲
۴۰۵۷۹
غذاهای محلی ایرانی بخشی از بار فرهنگی جامعه ایرانیان را بر دوش دارد. در اینجا طرز تهیه سه نوع غذای محلی خوشمزه را آورده ایم.
ماهنامه سفره ایرانی: غذاهای محلی ایرانی بخشی از بار فرهنگی جامعه ایرانیان را بر دوش دارد. در اینجا طرز تهیه سه نوع غذای محلی خوشمزه را آورده ایم.
 
دمی بلغور جو، غذای محلی لواسانی ها

دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران است. این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده می شود.

مواد لازم:

  • بلغور جو: 200 گرم
  • لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا: 150 گرم
  • آب: 1 لیتر
  • عدس: 70 گرم
  • سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): 300 گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
  • پیاز داغ: 2 قاشق سوپ خوری
  • نعناع: 1 قاشق سوپ خوری
  • برنج: 100 گرم
  • ماست چکیده: برای تزئین به میزان لازم

 طرز تهیه سه نوع غذای محلیِ ایرانی
 
طرز تهیه:

1. بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافی اش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به آن بیفزایید و روی اجاق قرار دهید. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد.

2. سپس ادویه، پیاز داغ و نعناع داغ را بیفزایید. هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود. حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود. آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید.


 
آش قلیه، غذای محلی بجنوردی ها

آش قلیه غذای محلی بجنوردی است که در زبان ترکی بجنوردی به آن «قلیه لِه آش» می گویند.

مواد لازم:

  • گوشت (چرخ کرده یا گوشت قیمه ای): 250 گرم
  • عدس: 300 گرم
  • لوبیای سفید: 100 گرم
  • لوبیا چیتای: 50 گرم
  • نخود: 50 گرم (استفاده از نخود اختیاری است)
  • رشته آشی: 900 گرم
  • پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری
  • کشک و ماست: به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و جوز هندی: به مقدار لازم
 
 طرز تهیه سه نوع غذای محلیِ ایرانی

طرز تهیه:

1. ابتدا حبوبات را می پزیم. گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ تفت می دهیم و ادویه ها را به آن اضافه کرده و بعد حبوبات پخته شده را به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و می گذاریم جا بیفتد و مقدار کمی باید آب داشته باشد.
 
2. رشته ها را به طریق پختن ماکارونی می پزیم یعنی آب را جوش آورده و کمی نمک و روغن داخل آب ریخته و سپس رشته ها را می ریزیم تا بپزد. تقریبا حدود 15 دقیقه زمان برای پخت رشته کافیست. سپس در آبکش می ریزیم.
 
3. در ظرف گودی رشته ها را می ریزیم و ماست و کشک را که قبلا مخلوط کرده و خوب هم زدیم به آن اضافه می کنیم. همینطور مقداری نعناع داغ روی رشته ها می ریزیم و به خوبی رشته ها را به ماست و کشک و نعناع داغ آغشته می کنیم.
 
4. سپس در ظرفی ابتدا مقداری از مایه گوشتی (قلیه) را ریخته و بعد رشته ها را روی آن می ریزیم و روی رشته ها دوباره قلیه باقی مانده را می ریزیم و آن را با کشک و سیر داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.

این غذا مانند اسپاگتی است، فقط سنتی است. آش قلیه را با گوشت قیمه ای هم درست می کنند که خوشمزه تر است و من برای سهولت کار از گوشت چرخ کرده استفاده کردم. بعضی ها به مخلوط گوشت و حبوبات (قلیه) رب اضافه می کنند. این بستگی به ذائقه خودتان دارد ولی این روش کاملا سنتی و خوشمزه تر است.



آش جوشواره، غذای محلی بجنوردی ها

مواد لازم:

  • گوشت چرخ کرده: 200 گرم
  • عدس پخته: یک و نیم لیوان
  • اسفناج پخته شده: 1 فنجان
  • پیاز داغ: 4 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • رازیانه، تخم گشنیز، جوز هندی (ساییده شده): از هر کدام 2 قاشق مرباخوری
  • خمیر پیراشکی: می توانید از خمیر آماده فیلو استفاده کنید.
 
 طرز تهیه سه نوع غذای محلیِ ایرانی

طرز تهیه:

1. گوشت چرخ کرده را با نیمی از پیاز داغ تفت داده و کمی نمک و زردچوبه به آن می زنیم و با یک فنجان آب می گذاریم تا بپزد. سپس عدس و اسفناج پخته و گوشت چرخ کرده را مخلوط کرده و نیمی از ادویه (رازیانه، تخم گشنیز و جوز هندی) را به آن اضافه کرد، نمک و فلفل می زنیم و با میکسر خوب له می کنیم. این مواد میانی جوشواره است که آماده و کنار می گذاریم. برای درست کردن جوشواره ها به دو طریق می شود عمل کنیم:

2. قسمتی از خمیر را بصورت لواش نازکی باز می کنیم و قالب می زنیم و داخل لواش ها را با مقداری از مواد پر می کنیم و با لواش دیگری روی آن را می پوشانیم و با چنگال چین می کشیم. یا این که خمیر را که به صورت لواش نازکی باز کردیم به فاصله از مواد روی سطح آن می گذاریم و با لواش دیگری روی آن را می پوشانیم و با فاصله آنها را برش می زنیم و با چنگال چین می کشیم.

3. قابلمه ای را پر از آب کرده روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و سپس جوشواره ها را داخل آب در حال جوش می ریزیم تا بپزد. البته نباید خیلی بپزد تا له شود و وا برود. جوشواره ها را داخل آبکش ریخته کنار می گذاریم.

4. باقی پیاز داغ را داخل قابلمه ریخته و اسفناج خام را خرد کرده به آن اضافه کرده و تفت می دهیم و باقی ادویه را (رازیانه، تخم گشنیز و جوز هندی) داخل آن ریخته با یک لیوان آب می گذاریم اسفناج بپزد و جا بیفتد. و سس جوشواره ها را داخل آن ریخته بعد از یکی دو جوش غذا آماده است.

5. این غذای بومی بجنوردی به نوعی شبیه به غذای راویولی ایتالیایی است. برای درست کردن آن می توان از خمیر راویولی هم استفاده کرد ولی چون این یک غذای سنتی – بومی است با خمیر خانگی بهتر و خوشمزه تر می شود.
مطالب مرتبط
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
سفیر بار ساقدوش_1
شیرآلات زمانی_1
انجمن پرستاری ایران_1
دکتر نائبی_1
دکتر نائبی_3
انجمن پرستاری ایران_3
سفیر بار ساقدوش_3
شیرآلات زمانی_3
سفیر بار ساقدوش_4
شیرآلات زمانی_4
انجمن پرستاری ایران_4
دکتر نائبی_4
شیرآلات زمانی_2
دکتر نائبی_2
انجمن پرستاری ایران_2
سفیر بار ساقدوش_2
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
کیان برنا_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
کلینیک فرشته_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
دکتر عارفی - موبایل فوتر
قالیشویی بانو_فوترموبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
آیلین_فوتر بلفارو
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
کلینیک النا_فوتر
شفا_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
دکتر عارفی - فوتر
آیلین_تزریق چربی
فنی آتل_فوتر
کیان برنا_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
تدبیرکالا_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
کلینیک فرشته_فوتر