۱۵۱۵۲۰۶
۱۹۳
۱۹۳
پ

اردوغان بار دیگر خواستار تغییر قانون اساسی شد

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به بحران غزه گفت: مسئله غزه فقط یک بحران انسانی نیست، بلکه به آزمونی برای صداقت نظام بین‌الملل تبدیل شده است. متأسفانه نهادهای غربی در این آزمون مردود شدند.تاریخ، کسانی را که در آزمون غزه مردود شدند، داوری خواهد کرد.

عصر ترکیه: رئیس‌جمهور ترکیه، در بازگشت از مجارستان، به پرسش‌های خبرنگاران در هواپیما پاسخ داد و ارزیابی‌هایی درخصوص موضوعات مهم داخلی و بین‌المللی ارائه کرد.

2178280_147

به نقل از آناتولی، رجب طیب اردوغان گفت: ترکیه دیگر نمی‌تواند با قانون اساسی‌ای که توسط کودتاچیان نوشته شده، به سوی آینده حرکت کند. اکنون به قانونی اساسی نیاز داریم که نه کودتاچیان، بلکه غیرنظامیان آن را تدوین کرده باشند.

اردوغان افزود: موضوع اصلی این است که آیا حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP) نیز حاضر است در این مسیر تدوین یک قانون اساسی مدنی با ما همراه شود یا نه. ما می‌گوییم بیایید دست‌به‌دست هم بدهیم. ما قانون اساسی جدید را نه برای خود، بلکه برای کشورمان می‌خواهیم. من دغدغه انتخاب مجدد یا نامزد شدن دوباره ندارم. بیایید کمیسیون‌های خود را تشکیل دهیم و هر چه زودتر قانون اساسی مدنی را تهیه کنیم و آن را به ملت تقدیم کنیم. قانونی باشد هم ملی و هم بومی. ترکیه باید چنین قانونی را تجربه کند.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه با اشاره به بحران غزه گفت: مسئله غزه فقط یک بحران انسانی نیست، بلکه به آزمونی برای صداقت نظام بین‌الملل تبدیل شده است. متأسفانه نهادهای غربی در این آزمون مردود شدند.تاریخ، کسانی را که در آزمون غزه مردود شدند، داوری خواهد کرد. ما به عنوان ترکیه، در کنار انسانیت و کرامت انسانی ایستاده‌ایم و به ایستادن ادامه خواهیم داد. اسرائیل با جلوگیری از ورود کمک‌های انسانی به غزه، روز به روز در سطح جهانی منزوی‌تر می‌شود. حتی در اروپا نیز ـ گرچه دیر ـ اما نوعی بیداری در برابر اسرائیل در حال شکل‌گیری است.

او همچنین در خصوص تحولات سوریه گفت: برداشتن تحریم‌ها از سوریه گامی فوق‌العاده مهم برای بازگشت ثبات به این کشور است. این نشان می‌دهد که دیپلماسی سازنده ما چطور نتیجه می‌دهد. موضوع مرتبط با YPG (شاخه پ.ک.ک در سوریه) را از نزدیک دنبال می‌کنیم. مهم است که دولت دمشق از این مسئله غافل نشود. ارزیابی ما این است که روزهای پیش رو بسیار حساس خواهد بود. نهادهای ما در حال رصد روند پیوستن همه گروه‌های مسلح به ارتش سوریه از طریق کانال‌های مربوطه هستند.

رئیس‌جمهور ترکیه در بخش دیگری از این برنامه خبری درباره بحث‌های مطرح‌شده درباره انتخابات زودهنگام گفت: جناب اوزل (رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق) بارها از چیزی به نام انتخابات زودهنگام صحبت کرده‌اند. ما کشور را وارد چنین بحران و بلاتکلیفی نمی‌کنیم و نیازی به آن نمی‌بینیم. ما در آستانه پایان دادن به ترور هستیم. مبارزه با تورم را نیز با موفقیت پیش می‌بریم. اجازه نمی‌دهیم این دستاوردها به خاطر خواسته‌های برخی‌ها آسیب ببیند.

اردوغان با اشاره به اینکه شاید سفری به آمریکا داشته و با ترامپ دیدار کند کفت: نگاه آقای ترامپ به ترکیه بسیار مثبت است. دیدگاه ما نیز به همان اندازه مثبت است و رابطه‌ای قوی بر پایه احترام متقابل و صداقت داریم.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج