۸۸۹۸۷
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

یک واقعیت تلخ درباره هدفمندی!

خانواده‌های ثروتمند ۱۵ برابر بیشتر از خانواده‌های فقیر درآمد کسب می‌کنند ولی توزیع امکانات همچنان به سمت دهک‌های درآمدی بالاتر است.

خبرگزاری ایسنا: خانواده‌های ثروتمند ۱۵ برابر بیشتر از خانواده‌های فقیر درآمد کسب می‌کنند ولی توزیع امکانات همچنان به سمت دهک‌های درآمدی بالاتر است.

خبرآنلاین در ادامه نوشت: در حالی که طرح‌هایی مانند هدفمندی یارانه‌ها قصد داشتند فضای عادلانه در اقتصاد کشور ایجاد کنند ولی براساس اطلاعاتی که دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کرده فاصله درآمدی کم درآمدترین افراد با پردرآمدترین افراد به عدد ۱۵ برابر رسیده است.

پیش از این تصور می‌شد با اجرای طرح‌هایی مانند هدفمندی یارانه‌ها این فاصله برداشته می‌شود ولی گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد طی دو سال گذشته این رقم افزایش داشته است.

از سوی دیگر آمارهای بانک مرکزی تایید می‌کند طی سال‌های ۸۴ تا ۹۰ میزان کسری بودجه خانوار سه برابر شده است. همچنین حجم کسری بودجه خانوارهای ایرانی در میان خانوارهای شهری به حدود ۳۰۰ هزار تومان و در میان خانوارهای روستایی به حدود ۷۰۰ هزار تومان در سال رسید‌.

کسری بودجه خانواردر روستاها طی سال گذشته معادل ۶۹۰ هزار و ۶۳۱ تومان اعلام شده است که حداقل دستمزد ماهانه کارگران در کشور بر اساس قوانین مصوب برای سال جاری ۴۸۷ هزار و ۱۲۵ تومان است‌. به این ترتیب میزان کسری بودجه خانوار ایرانی ساکن روستا ۱.۴ برابر حداقل دستمزد در ایران است‌.

نماگرهای بانک مرکزی نشان می‌دهد همچنان توزیع امکانات در شهرهای بزرگ و بیشتر به سمت خانواده‌های با درآمد بالاتر است. به طور مثال آمارهای رسمی تایید می‌کند در فروردین ماه به عنوان پرسفرترین ماه سال تنها ۲ میلیون و ۶۰۰ ایرانی توان مالی برای استفاده از خدمات مسافرت هوایی را داشته‌اند.

تنها ۶۲۱ هزار سرپرست خانوار در این مدت توان کافی برای تامین هزینه‌های مسافرت‌های خارجی و هوایی را داشته‌اند. همین تعداد سرپرست خانوار به طور متوسط درآمدی ۱۵ برابر خانواده‌های طبقه متوسط دارند. تعداد خانواده‌های ایرانی ۲۱ میلیون نفر اعلام شده است.

بررسی‌های دیگر نشان می‌دهد میزان دسترسی خانواده‌های ایرانی به امکانات رفاهی نیز به شدت کاهش یافته است. به طوری که سهم تفریح، سرگرمی و سفر در سبد هزینه‌های خانوار به عدد ۲ درصد رسیده است. این رقم سال گذشته ۲.۵ درصد بود.

تمام این بررسی‌ها نشان می‌دهد اجرای طرح‌های عدالت محور حداقل طی دو سال گذشته با شکست مواجه بوده است. این درحالی است که دولت ماهیانه ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای رسیدن به هدف عدالت هزینه کرده است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • کاربر

    خطاب به کیمیاگر فرمود: از طلا گشتن پشیمان گشته ایم... مرحمت فرموده ما را مس کنید. با احترام.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج