۵۱۶۳۱۴ ۷ نظر
۵۰۰۷

آش شولیِ یزدی؛ تجربه غذای محلی در روز جمعه

این آش مخصوص استان یزد است، آش شولیِ اصیل یزدی را درست کنید و در ظهر جمعه یک غذای محلی بخورید.

وب سایت سرآشپز: این آش مخصوص استان یزد است، آش شولیِ اصیل یزدی را درست کنید و در ظهر جمعه یک غذای محلی بخورید.
مواد لازم:
  • سبزی (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) ۱۵۰۰ گرم
  • چغندر بزرگ ۲ عدد
  • پیاز ۳ عدد
  • نعنا خشک ۲ قاشق غذا خوری
  • آرد ۱,۱/۲ لیوان
  • عدس ۱ لیوان
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • زردچوبه ۲ قاشق مربا خوری
  • سرکه به مقدار لازم
آش شولیِ یزدی؛ تجربه غذای محلی در روز جمعه

طرز تهیه:

۱ - چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب بگذارید روی شعله تا نیم پز شود.

۲ - بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا کاملا بپزد.در این فاصله نعنا و پیاز داغ را درست کنید و به آن زردچوبه را اضافه کنید.

۳ - به آرد حدود ۴ تا ۵ لیوان آب اضافه کنید و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط کنید. وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید چند قل بخورد.

۴ - بعد از آن، ابتدا حدود ۴ لیوان آب جوش به آش اضافه کنید و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه کنید و همزمان هم، خوب به هم بزنید تا آرد گلوله نشود.

سایر نکات:

اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه کنید و سپس آن را خوب به هم بزنید تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردید، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه کنید (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می داریم) و بگذارید تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.اگر سرکه دوست نداشتید می توانید آش را با رب انار میل نمایید

محتوای حمایت شده

گوناگون

سایر رسانه‌ها

    نظر کاربران

    • . هیچوقت یزدیها چه در دوران مدرسه چه در دورا ن دانشجویی و چه در فامیل و همسایگی بدل من ننشستند.غذاهاشون هم مثل خودشونه ....اصفهانیها ی نجیب ونان حلال خور تاج سر یزدیهان.از هر کدام از هنرها و سلیقه هاشون بایددرس گرفت . من همکلاسی پولدار یزدی داشتم اصفهانی هم داشتم . اصفهانیه چی بود و چی شد یزدیه چی چی ؟چند تا خواهر برادر زدن سر ارث پدرشونو کشتن ولی پدر اصفهانیه الان صد سالشه.

      پاسخ ها

      • saeid

        چی واسه خودت بلغور میکنی چون غذاشون رو دوست نداشتی یا یه دوست اونجوری داشتی چرا تعمیم میدی به همه؟.......

      • علی

        در کمال احترام به خودتون ،نظرتون سطحی ،کودکانه و کاملا
        غیرمنطقی و خیر واقعی هستش.خوب و بد همه جا هست.من تجربه یه مسافرت کوتاه به یزد رو داشتم و از مهمون نوازی یک خانواده یزدی کیف کردم.

      • بدون نام

        انگار فقط خواستی اصفهانیا رو به لجن بکشی
        من از این آش تو خود یزد خوردم و واقعا عالیه

    • شناسا استدلالت از پهنا تو حلقت :/

    • اتفاقا یزدی ها تو کار بی نظیرن
      مو لای درز کاراشون نمیره
      سالهاست باهاشون کار میکنم و واقعا ای کاش همه توی کار مثل یزدی ها بودن

    • یزدیها از شهرِ یزدان و اصالت اهورا مزدای زرتشتن... پاک و نجیب و خونگرم.... البته نا گفته نمونه خوب و بد همه جا هست .
      در ضمن من که دیوووووونه ی این شولی یزدی ام

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج